ΓΔ: 2653.38 -0.14% Τζίρος: 141.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:37
Κτήριο Βουλής Ελλάδας

Η Έλενα Ακρίτα δεν εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Βουλής

Η Έλενα Ακρίτα δεν εκλέγεται αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς συγκέντρωσε 119 «ναι» σε σύνολο 288 ψηφοφόρων, με 169 να ψηφίζουν «παρών». Δεν εξασφαλίστηκε η απαραίτητη πλειοψηφία που απαιτείται από τον κανονισμό.

Η Έλενα Ακρίτα δεν εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής κατά τη σχετική ψηφοφορία. Στη διαδικασία συμμετείχαν συνολικά 288 βουλευτές.

Από αυτούς, 119 ψήφισαν «ναι», ενώ 169 δήλωσαν «παρών». Ως αποτέλεσμα, η κα Ακρίτα δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, όπως ορίζεται στον Κανονισμό της Βουλής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνα κύρωσε η Βουλή ευρωπαϊκή απόφαση για γυναίκες ευρωβουλευτές

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η τροποποίηση της εκλογής ευρωβουλευτών, που επιτρέπει σε έγκυες ή λεχωΐδες γυναίκες να ψηφίζουν μέσω πληρεξούσιου. Θετική η στάση των κομμάτων, τονίζει ο υπ. Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε στην Επιτροπή Βουλής το δικαίωμα ευρωβουλευτών για ψήφο δια αντιπροσώπου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου εκλογής ευρωβουλευτών, επιτρέποντας σε εγκυμονούσες ευρωβουλευτίνες να ψηφίζουν με πληρεξούσιο.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάντζος: Λάθος της πλειοψηφίας να μην εκλεγεί αντιπρόεδρος Βουλής

Ο Δημήτρης Μάντζος υπερασπίστηκε τις αρχές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υποψηφιότητα Ακρίτα και απάντησε στις επικρίσεις ΝΔ, τονίζοντας ότι το κόμμα του στηρίζει διαχρονικά τις ΚΟ για αντιπροέδρους, πλήν νεοναζιστικών σχημάτων.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τύχη της συνταγματικής αναθεώρησης κρίνεται στην επόμενη Βουλή

Οι πολιτικοί συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα καθορίσουν την έκβαση της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς οι προτάσεις της ΝΔ δεν έλαβαν 180 ψήφους και απαιτείται πλέον συναίνεση της αντιπολίτευσης για οποιαδήποτε αλλαγή.
Θεόδωρος Λιβάνιος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Λιβάνιος: Αναθεώρηση Συντάγματος για τις επόμενες γενιές, όχι εκλογές

Ο Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα αφορούν τις επόμενες γενιές. Προτείνεται διαρκής έλεγχος λειτουργίας κομμάτων από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και η αυτοδιάλυση της Βουλής με ψηφοφορία, βάζοντας τέλος στη συνταγματική υποκρισία.