ΓΔ: 2702.35 0.41% Τζίρος: 26.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:04:35
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη

Στ. Αγγελούδης: Η Θεσσαλονίκη ως πυλώνας σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, υπογράμμισε ότι η πόλη εξελίσσεται και ενισχύει τον ρόλο της στη ΝΑ Ευρώπη με έργα, εκσυγχρονισμό του λιμανιού και στρατηγικό σχέδιο για ανάπτυξη στην καινοτομία και την εκπαίδευση.

Η Θεσσαλονίκη επαναπροσδιορίζει την οικονομική της πορεία, τοποθετώντας νέες βάσεις ανάπτυξης μέσω έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχεδιάζονται ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης «The Sixth Thessaloniki Metropolitan Summit - Leading up to 2030: connectivity and growth for south-east Europe», ο κ. Αγγελούδης υπογράμμισε ότι η πόλη εξελίσσεται σε πιο φιλόξενη και ενισχύει τον ρόλο της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στις βελτιώσεις του οδικού δικτύου και στο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιείται με στόχο να καταστεί η πόλη σημαντικός προορισμός και κέντρο για την έρευνα, την καινοτομία, την εκπαίδευση και τις start ups.

Σημείωσε επίσης ότι, παρά τις προκλήσεις της περιόδου, η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως τόνισε, η ανάπτυξη της πόλης αποτελεί βασικό βήμα για μια ισχυρότερη και πιο δυναμική βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΑΠΕ-ΜΠΕ συμμετείχε ως COMMUNICATION SUPPORTER στη διοργάνωση «The Sixth Thessaloniki Metropolitan Summit - Leading up to 2030: connectivity and growth for south-east Europe».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για τη νέα ΔΕΘ, έργο 204,6 εκατ. ευρώ, που μπαίνει στη φάση υλοποίησης. Η κατασκευή αρχίζει το 2027 και ολοκληρώνεται το 2030, με στόχο αναβάθμιση του κέντρου και ζωντανή αξιοποίηση 365 μέρες το χρόνο.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών και τα καλώδια ΔΕΔΔΗΕ στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση διατάσσεται για ενδεχόμενη ευθύνη καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ στην πρόκληση πυρκαγιών στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα. Ζητείται διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΝΑΤΟ: Επένδυση 27 δισ. ευρώ στην αναβάθμιση αποθηκών και καυσίμων

Το ΝΑΤΟ εγκρίνει επένδυση 27 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των υποδομών αποθήκευσης και διανομής καυσίμων στην Ευρώπη, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεών του.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου

Η ενίσχυση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-ΗΠΑ σε οικονομία, επενδύσεις, καινοτομία, εκπαίδευση, τουρισμό και υποδομές συζητήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου με μέλη του Κογκρέσου, όπου τονίστηκε ο στρατηγικός ρόλος της πόλης.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η επέκταση του λιμανιού Θεσσαλονίκης ενισχύει τη θέση της Ελλάδας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε το λιμάνι Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι η επέκταση της 6ης προβλήτας ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Επαγγελματική συνάντηση έργου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια θεμέλιο ανάπτυξης κι επενδύσεων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε τη σημασία της ασφάλειας για τη συνοχή και ανάπτυξη, στο Blue Heritage Summit. Τόνισε τις δράσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τα θετικά αποτελέσματα εξειδικευμένων αστυνομικών υπηρεσιών.