Φώτο: ΑΠΕ

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα ζητήσει η Αθήνα

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, ενώ συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Δένδια, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Εξάλλου, από την πλευρά της η Αθήνα εντείνει τις εσωτερικές και διπλωματικές διεργασίες. Εχθές, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο αρχηγών γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι συνήλθε εκτάκτως στο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Αμέσως μετά, το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για σοβαρή κλιμάκωση, που εκθέτει με τον πλέον προφανή τρόπο τον αποσταθεροποιητικό και απειλητικό για την ειρήνη ρόλο της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης- Πομπέο: Καλύτερες από ποτέ οι σχέσεις μας - Αναβάθμιση Σούδας, μήνυμα στην Τουρκία

Αναβάθμιση της συνεργασίας σε στρατιωτικό επίπεδο μέσω της Σούδας, στην ενέργεια και την καινοτομία. Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Όχι» σε προκλητικές ενέργειες και ακραία ρητορική.