ΓΔ: 2567.72 -1.67% Τζίρος: 108.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:48:40
Νίκος Δένδιας σε ομιλία

Δένδιας: Ευγνωμοσύνη στους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Νίκος Δένδιας, σε εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες αεροπόρους στη Γλυφάδα, αναφέρθηκε στη θυσία των στελεχών της Αεροπορίας για την ελευθερία και τόνισε το χρέος διατήρησης της ιστορικής μνήμης τους.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στο νέο Κοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στη θυσία των στελεχών για την προάσπιση της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Η εκδήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αποτέλεσε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε το χρέος της ελληνικής κοινωνίας να διατηρεί την ιστορική μνήμη των πεσόντων αεροπόρων. Τόνισε ότι το μνημείο βρίσκεται σε έκταση που παραχωρήθηκε στον Δήμο Γλυφάδας κατά την πρώτη θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να καλυφθεί μια σημαντική κοινωνική ανάγκη.

Αναγνώρισε την επιμονή του δημάρχου Γλυφάδας και τη συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας στην υλοποίηση του έργου, ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του προκατόχου του στο υπουργείο, Πάνου Καμμένου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη βουλευτή Σοφία Βούλτεψη για τη συνδρομή της σε σχετική προσπάθεια με τον Δήμο Αλίμου.

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία του μνημείου ως έκφραση τιμής από την πόλη και το σύνολο της κοινωνίας προς τα στελέχη που θυσιάστηκαν. Επισήμανε ότι ανάλογες εκδηλώσεις και η ανέγερση μνημείων είναι απαραίτητες για μια χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία, όπως σημείωσε, δεν απολαμβάνει την ασφάλεια άλλων κρατών και απαιτεί διαρκή εθνική εγρήγορση.

Ο κ. Δένδιας ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης, εκπαίδευσης και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διατήρηση της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού. Υπογράμμισε ότι τα εκατοντάδες ονόματα στο μνημείο αποδεικνύουν το τίμημα που καταβάλλεται για αυτά τα αγαθά.

Εθνική κυριαρχία και ιστορική μνήμη

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τα οποία, όπως επισήμανε, δεν ανήκουν σε κανέναν για ελεύθερη διαπραγμάτευση ή απομείωση. Τόνισε τον ρόλο των Ελλήνων αεροπόρων στη διασφάλιση της δυνατότητας της χώρας να μεταβιβάσει στις επόμενες γενιές όσα παρέλαβε.

Κλείνοντας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων προϋποθέτει θυσίες. Τόνισε την υποχρέωση της κοινωνίας να διαφυλάσσει την ιστορική μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αεροπόρων, την οποία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νήφων, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γλυφάδας. Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και συλλόγων αποστράτων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άνω Γλυφάδα, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δυνατότητες και το επιστημονικό έργο του εργοστασίου. Το ΕΤΗΜ παρέχει υψηλού επιπέδου τεχνική υποστήριξη στους τομείς των ηλεκτρονικών οπλικών συστημάτων, τηλεπικοινωνιών και αεροπορικών εφαρμογών, μέσω επισκευών, συντηρήσεων, μελετών και ανάπτυξης εξειδικευμένων τεχνικών λύσεων για την αναβάθμιση ή κατασκευή συστημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ευγνωμοσύνη στους πεσόντες της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τη θυσία των αεροπόρων σε εκδήλωση στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, τονίζοντας τη σημασία διατήρησης της μνήμης και της εθνικής εγρήγορσης για την προάσπιση της ελευθερίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετισμός Δένδια σε εκδήλωση για τους πεσόντες αεροπόρους στη Γλυφάδα

Ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 09:00, στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Πρώτη φορά εναέριος ανεφοδιασμός με τα KC-390 της Πορτογαλίας

Η συμφωνία Ελλάδας-Πορτογαλίας για μεταγωγικά της Embraer σηματοδοτεί νέα εποχή αμυντικής συνεργασίας, τόνισε ο Ν. Δένδιας. Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά αεριωθούμενα μεταγωγικά και δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εναέριος ανεφοδιασμός με τα KC-390 - Αναβάθμιση της ΠΑ

Η συμφωνία για τα μεταγωγικά Embraer σηματοδοτεί νέο κεφάλαιο στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Πορτογαλίας, τόνισε ο Ν. Δένδιας. Πρόκειται για πρώτη προμήθεια αεριωθούμενων μεταγωγικών και δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Πορτογαλίας αύριο στην Αθήνα

Αύριο υπογράφεται η διακρατική συμφωνία με την Πορτογαλία για την προμήθεια τριών αεροσκαφών KC 390 EMBRAER, με παρόντες τους υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στην αμυντική τεχνολογία και συνεργασία.
Νίκος Δένδιας σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Απαραίτητη η εξέλιξη Ενόπλων Δυνάμεων για την εθνική επιβίωση

Ο Ν. Δένδιας δήλωσε ότι η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, τονίζοντας την πρόοδο των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάγκη επαγρύπνησης λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, ενώ ευχαρίστησε Κύπρο και ΗΠΑ.