ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kikilias
ΑΠΕ

Β. Κικίλιας: Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί

O Βουλευτής Α Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει προκλητική τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζοντας πως οι ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι έκνομες.

«Οι Έλληνες της διασποράς είναι δύο φορές Έλληνες. Προφανώς έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση, δίνοντάς τους δικαίωμα ψήφου. Σε συνέντευξή του στην «Real News» ο υπουργός Υγείας δηλώνει πως το θέμα είναι εθνικό και πατριωτικό και όχι κομματικό και καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβούν τη μικροπολιτική και να σκεφτούν τι σημαίνει «ελληνική διασπορά» για την ίδια τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην προκαταρτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη κ. Παπαγγελόπουλο ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες των εισαγγελικών λειτουργών και συγκεκριμένα της κας Ραΐκου και του κ. Αγγελή, τότε θα μιλάμε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, όπως κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος και ψευδής κατάθεση.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δια του συγκεκριμένου υπουργού, κρέμασε στα μανταλάκια 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 υπουργούς. Τους διαπόμπευσε προκαλώντας τους ανείπωτη ηθική βλάβη, μόνο και μόνο για να τεθούν στο αρχείο οι υποθέσεις τους και τελικά να δικαιωθούν. Αν δεν είναι αυτό πολιτική σκευωρία, τότε τι είναι; Πιστεύω ακράδαντα στη διάκριση των εξουσιών - νομοθετικής εκτελεστικής και δικαστικής - και άρα η περαιτέρω διερεύνηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Α Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει προκλητική τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο τονίζοντας πως οι ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι έκνομες, παραβιάζουν τα κυριαρχικά της δικαιώματα και αντιβαίνουν στο Δίκαιο της Θάλασσας. Όπως λέει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει εμφατικά τα ζητήματα αυτά, σε επίπεδο περιφερειακό, ευρωπαϊκό, αλλά και συμμαχικό ενώ τονίζει πως η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. «Δεν ανησυχούμε, αλλά επαγρυπνούμε» τονίζει.

Αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο ο κ. Κικίλιας λέει πως όλοι οι Έλληνες πολίτες, μετά και την σχετική ψήφιση των διατάξεων στη Βουλή, θα γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους με βάση τον αντικαπνιστικό νόμο. «Η κοινωνία είναι πλέον ώριμη και ο νόμος θα εφαρμοστεί. Σε αυτό συμφωνούν καπνιστές και μη καπνιστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών. Και βεβαίως, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών. Είναι θέμα υγείας, είναι θέμα πολιτισμού. Η ελληνική αστυνομία, η δημοτική και η λιμενική αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους, κάτι το οποίο συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, τη Δανία και την Κύπρο» δηλώνει.

Με αφορμή το θάνατο ενός συνανθρώπου μας λόγω της μη διακομιδής σε νοσοκομείο κοντά στο περιστατικό αλλά σε άλλο πολύ πιο μακριά πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας τονίζει πως είναι αδιανόητο μια ολόκληρη περιοχή να στερείται καρδιοχειρουργικής κλινικής για τα επείγοντα περιστατικά. Όπως λέει, «ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, το 2017 και δυστυχώς, έχουν το θράσος να κάνουν τώρα μικροπολιτική πάνω σε ένα τόσο τραγικό συμβάν. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βρω αγγειοχειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και καρδιοχειρουργούς, καθώς και τα αναγκαία μηχανήματα έτσι ώστε να ανοίξουμε την καρδιοχειρουργική, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών. Έχω ήδη επικοινωνήσει με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, για να βρούμε σύντομα μια βιώσιμη λύση πάνω στο θέμα αυτό. Η καρδιοχειρουργική στο Ρίο θα ανοίξει ξανά» τονίζει προσθέτοντας πως η πλήρης λειτουργία των εξοπλισμένων, αλλά και κλειστών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ε.Σ.Υ. της χώρας μας, μέσω της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η παραμονή των επικουρικών γιατρών στο σύστημα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Μάλιστα ανακοινώνει πως στο νομοσχέδιο που έρχεται στην ολομέλεια αυτήν την εβδομάδα, ενισχύεται τόσο η προνοσοκομειακή, όσο και την επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα υγείας, μέσα από τον 24ωρο συντονισμό λειτουργίας όλων των μονάδων εντατικής θεραπείας, όσο και με την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. «Εργαζόμαστε μεθοδικά για μια ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση του Ε.Σ.Υ., για την διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών, το συντονισμό των δράσεων και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος. Η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών θα διευκολύνει ασθενείς, γιατρούς, εργαζόμενους, Διοικήσεις των νοσοκομείων. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Υπουργείο Υγείας από Υπουργείο απελπισίας σε Υπουργείο της ελπίδας» λέει χαρακτηριστικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vasiliskikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Στόχος μας η πρόσβαση ασθενών σε φθηνότερα φάρμακα

Στα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο περιλαμβάνονται η «ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου της συνταγογράφησης», ο «σχεδιασμός κινήτρων για την αύξηση της χρήσης των γενοσήμων», επισημαίνει ο υπουργός Υγείας.
vasiliskikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Πιθανή αύξηση κονδυλίων για την Υγεία

Ο υπουργός Υγείας ιεραρχεί στις προτεραιότητές του στα νοσοκομεία μετά την κατάσταση που παρέλαβε, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τις στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Μεγαλύτερη η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης: «Είναι απόλυτη ηθική υποχρέωση για μία πολιτεία που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και προηγμένη να βρίσκει τον τρόπο να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές θεραπείες για τους ασθενείς της».