ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Νίκος Δένδιας

Συνάντηση Δένδια με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία

Στο Λουξεμβούργο, για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Εξωτερικών να έχει συνάντηση με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία.

Τα προβλήματα στη Συρία και η ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ βρέθηκαν, σύμφωνα με tweet στο λογαριασμό του υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε προ ολίγου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Γκάιρ Πέτερσεν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο σήμερα είναι οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις στη Συρία και οι εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μη αναγνώριση του τουρκολυβικού συμφώνου από τον ΟΗΕ ζητούν Ελλάδα και Κύπρος

Οι πρέσβεις των 5 χωρών επισημαίνουν στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι κατά την επεξεργασία ενός αιτήματος καταχώρησης συνθήκης, θα πρέπει να εξετασθούν μαζί με τις εθνικές διαστάσεις και ορισμένες διεθνείς διαστάσεις.
Syria-amaxoi-Tourkia
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία θα παράσχει στη Συρία και τις γειτονικές χώρες ανθρωπιστική βοήθεια 1,6 δισ. ευρώ

Περισσότερα από 940 εκατομμύρια ευρώ -από τα συνολικά 1,58 δισεκατομμύρια ευρώ που θα διαθέσει η Γερμανία- προέρχονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης.