Φωτο: ΑΠΕ

Γεραπετρίτης: Οι κυρώσεις θα συνεχίζουν να απειλούν την Τουρκία

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη διπλωματική θέση έναντι της Τουρκίας ενώ προσέρχονται οι δυο χώρες για να ξεκινήσει και πάλι ο διάλογος.

Το γεγονός πως οι κυρώσεις παραμένουν στο τραπέζι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν θα υπάρξουν και πάλι τουρκικές προκλήσεις επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας πως για πρώτη φορά η Ελλάδα έρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την Τουρκία, ενώ είναι σε καλύτερη διπλωματική θέση, την οποία έχει οικοδομήσει και είναι καλύτερα εφοδιασμένη 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι η λίστα των κυρώσεων υπάρχει, είναι εκεί και πλέον έχουμε ως κεκτημένο ένα ευρύ «μενού» κυρώσεων, αν η Τουρκία επανέλθει στην προκλητική ρητορική. «Οι κυρώσεις δεν πεθαίνουν και θα βρίσκονται ως επαπειλή για να κατάλαβει το μέρος που είναι σε σφάλμα ότι πρέπει να έρθει στην οδό του ορθού λόγου και να έχουμε ωφέλιμη διέξοδο». Όπως ανέφερε δεν είναι απαραίτητη η έγκριση όλης της λίστας των κυρώσεων από το Συμβούλιο, αλλά από το μένου θα επιλέγει η πιο κατάλληλη και αναλογική λύση. 

Για την πανδημία του κορονοϊού, ο υπουργός Επικρατείας, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι υπάρχει σχετική παγίωση, επιπέδωση της καμπύλης υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση και πρόσθεσε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα αποφασίζονται και σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα, σημείωσε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ανάγκη να προχωρήσουμε σε καθολικές απαγορεύσεις.

Για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στη χώρα μας ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι μπαίνουμε σε ένα διαφορετικό κανάλι διπλωματικής επικοινωνίας με τις ΗΠΑ, αναβαθμίζεται η χώρα μας και υπάρχει σαφής τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ