Φωτό: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου - Τσακαλώτος: Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα ο υπουργός Οικονομικών

Σε κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση πως έχει θέσει σε υφεσιακή τροχιά την χώρα ακόμα και πριν τον κορονοϊό.

Άμεση απάντηση στην επίθεση του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα κατά της Κουμουνδούρου, έδωσαν η Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας την απορία τους για το αν ο υπουργός έχει επαφή με την πραγματικότητα. Μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών για αναπτυξιακή υστέρηση της Ελλάδας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «περίοδο στη διάρκεια της οποίας η Ευρώπη αναπτυσσόταν με γρήγορους ρυθμούς», οι υπεύθυνοι Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν τα βέλη τους προς τον κ. Σταϊκούρα.

Σημείωσαν το γεγονός πως η χώρα επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε με ανάπτυξη 2% και υπογράμμισαν πως η χώρα βρίσκεται σε υφεσιακή τροχιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι από τα δύο πρέπει να ανησυχήσει περισσότερο την ελληνική κοινωνία στη δήλωση που μόλις έκανε ο υπουργός Οικονομικών.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να χαρακτηρίζει αναιμική την ανάπτυξη 2% που επιτεύχθηκε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά, μάλιστα, από χρεοκοπία και μία μακρά περίοδο ύφεσης; Και τούτο παρά το γεγονός ότι από την ώρα που ανέλαβε και πάλι τα ηνία της χώρας η ΝΔ την έθεσε ξανά σε υφεσιακή τροχιά, πολύ πριν τον κορωνοϊό (στοιχεία δ΄ τριμήνου 2019  ΕΛΣΤΑΤ) και τη βύθισε για τα καλά στην ύφεση το 2020 (στοιχεία α΄ και β΄ τριμήνου 2020 ΕΛΣΤΑΤ),  χωρίς να γνωρίζει κανείς μας πότε θα βγούμε απ’ αυτό το τούνελ.

Ή, κυρίως, το γεγονός ότι εν μέσω μιας απίστευτης πανδημικής και οικονομικής κρίσης, με εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους και λουκέτα στην αγορά, η κυβέρνηση, τελικά, όχι απλώς νίπτει τας χείρας της, αλλά ως να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, πανηγυρίζει για τις επιδόσεις της στην οικονομία;

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στερείται κάθε επαφής με την πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ: Να διαβάζει καλύτερα τις εκθέσεις για να μην εκτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εκλαμβάνουμε και τις σημερινές ανακοινώσεις του ως ένα άνοστο ευφυολόγημα, από αυτά που συνηθίζει, γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει χάσει προ πολλού τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Τσακαλώτου για συνάντηση με στελέχη του υπ. Οικονομικών

Αντιδρά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για δημοσιονομικό κενό και ζητά συνάντηση με τα αρμόδια στελέχη του υπ. Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.