Φωτο: ΑΠΕ

Γιατί είδε ο Κ. Μητσοτάκης τον Ι. Σαββίδη στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον ομογενή επιχειρηματία Ι. Σαββίδη όπου και συζητήθηκαν οι επενδύσεις του προέδρου του ΠΑΟΚ.

Με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της επένδυσης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί αυτή την περίοδο τον ομογενή επιχειρηματία από την Ρωσία και συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης των έργων ανακατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα πρέπει μέσα στο 2020 να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ενώ ήδη υπάρχει προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκκρεμεί τώρα η κατάθεση της κύριας μελέτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι για την ανέγερση της «Νέας Τούμπας» ο ΠΑΟΚ έχει και χρονικούς περιορισμούς, καθώς η σύμβαση παραχώρησης των 29 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου, που έχει υπογραφεί με το Ταμείο Εθνική Άμυνας, προβλέπει ότι η κατασκευή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ετών από την οριστική έγκριση του Χωρικού Σχεδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Βελτιώνεται το επενδυτικό περιβάλλον, σημαντικός ο ρόλος του κράτους 

Καταλληλότερη για επενδύσεις σε σύγκριση με το παρελθόν είναι σήμερα η χώρα μας, όπως τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με στελέχη του οργανισμού Young Presidents' Organization.  
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα εποχή οικονομικών ευκαιριών στην Ελλάδα «βλέπει» ο Μητσοτάκης

Να βάλουν στην ατζέντα τους την ελληνική οικονομία, κάλεσε ο Κ. Μητσοτάκης, τους Αμερικανούς επενδυτές καθώς όπως επεσήμανε οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα δημιουργούν πλήθος οικονομικών ευκαιριών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη για νέους επενδυτές η Ελλάδα, λέει ο Μητσοτάκης

Η Ελλάδα είναι «open for business» δήλώσε σε συνέντευξή του στο κινεζικό δίκτυο CGTN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε πως ο απώτερος στόχος είναι η μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Μια νέα εποχή ανατέλλει για την Ελλάδα»

Μιλώντας σε Ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να επενδύσουν.