ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:59:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Γιατί είδε ο Κ. Μητσοτάκης τον Ι. Σαββίδη στο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον ομογενή επιχειρηματία Ι. Σαββίδη όπου και συζητήθηκαν οι επενδύσεις του προέδρου του ΠΑΟΚ.

Με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της επένδυσης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί αυτή την περίοδο τον ομογενή επιχειρηματία από την Ρωσία και συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι το χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης των έργων ανακατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα πρέπει μέσα στο 2020 να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, ενώ ήδη υπάρχει προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εκκρεμεί τώρα η κατάθεση της κύριας μελέτης στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι για την ανέγερση της «Νέας Τούμπας» ο ΠΑΟΚ έχει και χρονικούς περιορισμούς, καθώς η σύμβαση παραχώρησης των 29 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου, που έχει υπογραφεί με το Ταμείο Εθνική Άμυνας, προβλέπει ότι η κατασκευή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ετών από την οριστική έγκριση του Χωρικού Σχεδίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να είναι η δεκαετία του άλματος της ελληνικής οικονομίας

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Μια δυναμική που πρόκειται να διατηρηθεί και το 2023. Απολύτως εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός βασικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο στο Λονδίνο

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Alpha Bank, την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς, στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο της Morgan Stanley.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ιδανικό προορισμό για επενδύσεις αποτελεί η Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως υπήρξε συνεργασία με την Εσθονία στο θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης και ειδικότερα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και επιθέσεων.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πλούτο και θέσεις εργασίας φέρνει το έργο στο Ελληνικό

Μιλώντας στα εγκαίνια της μεγάλης επένδυσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το έργο στο Ελληνικό θα αυξήσει κατά 2,4% το ΑΕΠ της χώρας και θα δημιουργήσει 70.000 θέσεις εργασίας, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για νέες ξένες επενδύσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Να ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί δεσμοί με την Ιαπωνία

Ο πρωθυπουργός μαζί με την αντιπροσωπεία του εθνικού ιαπωνικού φορέα επιχειρήσεων KEIDANREN και στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων εξέτασαν τις δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα μας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.
Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα η προσέλκυση νέων επενδύσεων

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως υπάρχουν ήδη αρκετές συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεών από την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία και εξέφρασε την πρόθεση να εντείνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία.