ΓΔ: 894.5 0.70% Τζίρος: 17.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:40 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Καραμανλής: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο Άκτιο – Αμβρακία

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ελήφθη η απόφαση της ακύρωσης του διαγωνισμού διότι είχαν περάσει 24 μήνες χωρίς – στην ουσία – να έχει εκτελεστεί το έργο των 30 μηνών, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα του 2018.

Για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου, ενημέρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως «επιτέλους βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης το έργο Άκτιο – Αμβρακία, με χρόνο ολοκλήρωσης το 2023. Κάνουμε πραγματικότητα ένα πολύπαθο έργο που το έχει ανάγκη η Δυτική Ελλάδα και που σημαίνει ανάπτυξη, αλλά και ασφάλεια στις μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, ξεπερνάμε οριστικά τον κίνδυνο να χαθούν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και μπαίνει τέλος στην λανθασμένη και πολύ προβληματική λογική του παρελθόντος, αυτή των κατατμήσεων και των «σαλαμοποιήσεων» των μεγάλων έργων».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα έργο κατά – ταλαιπωρημένο, όπου είχαμε φτάσει στο σημείο κανείς να μην περιμένει ότι θα ολοκληρωθεί. «Όμως η Νέα Δημοκρατία είχε δεσμευθεί εξ αρχής ότι θα επανεξετάσει τον διαγωνισμό για το Άκτιο – Αμβρακία ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση για να ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο. Αυτή η δέσμευση γίνεται πλέον πράξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ελήφθη η απόφαση της ακύρωσης του διαγωνισμού διότι είχαν περάσει 24 μήνες χωρίς – στην ουσία – να έχει εκτελεστεί το έργο των 30 μηνών, όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα του 2018. «Επομένως, έπρεπε να κινηθούμε τάχιστα, ώστε να υπογραφεί η Σύμβαση εντός του 2020. Αποφασίσαμε, λοιπόν, αφενός να ματαιώσουμε τον διαγωνισμό κι αφετέρου να απευθυνθούμε τον Ιούλιο σε όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό του 2018 και να τους ζητήσουμε να ανανεώσουν τις προσφορές τους και να προσκομίσουν ανανεωμένες εγγυητικές επιστολές. Ο μοναδικός οικονομικός φορέας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό που ανανέωσε την προσφορά του ήταν η ‘‘ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.’’. Όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν εγκαίρως» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε δε πως η διαδικασία ήταν τόσο άψογη, που ακόμα κι αυτοί που αναλώνονται στο να καταθέτουν προσφυγές, δεν τόλμησαν αυτή τη φορά να κινηθούν εναντίον της. «Έτσι, στις 2 Νοεμβρίου λάβαμε το «πράσινο» φως από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και σήμερα είμαστε απολύτως έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Ικανοποιητικά προχωρά το οδικό έργο Θέρμη - Γαλάτιστα

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες που έχουμε θέσει στο Υπουργείο μας. Κι αποτελεί προτεραιότητά μας στην πράξη, όχι απλώς στα λόγια», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Έτος υποδομών το 2021 - Ποια έργα «ξεμπλοκάρονται»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στα έργα που «ξεμπλόκαρε» η κυβέρνηση σε 19 μήνες λέγοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την περίοδο 2004-2009 που ξεκίνησαν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από φθινόπωρο θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης ανέφερε πως συνεχίζεται η προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών στον κλάδο των μεταφορών. Σύντομα θα υπάρξει πλαίσιο για την υδρογονοκίνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Στο τελικό στάδιο ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως το έργο έχει επιστρέψει στην Ολυμπία Οδό και θα κατασκευαστεί με λιγότερα χρήματα, ενώ η ολοκλήρωση του θα έχει γίνει μέχρι τις αρχές του 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Θα καλύψουμε τον χαμένο χρόνο για το Μετρό της Θεσσαλονίκης

«Έχουμε πλέον βάλει μπρος ένα πρόγραμμα έργων άνω των 13 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2004-2009» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.