ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
erdogan, tourkia, EE
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη δηλώνει ο Ταγίπ Ερντογάν

«Σε όλες τις συνομιλίες που είχαμε (σ.σ. με τους Ευρωπαίους) κρατήσαμε πάντα θετική προσέγγιση στο θέμα της συνάντησής μας με τον κ. Μητσοτάκη, με την Ελλάδα», υποστήριξε ο Ερντογάν.  

Πρόθυμος να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει και της έναρξης των διερευνητικών συνομιλιών στις 25 Ιανουαρίου. 

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η χώρα του ήταν πάντα θετικές σε τέτοιου είδους συναντήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «σε όλες τις συνομιλίες που είχαμε (σ.σ. με τους Ευρωπαίους) κρατήσαμε πάντα θετική προσέγγιση στο θέμα της συνάντησής μας με τον κ. Μητσοτάκη, με την Ελλάδα».  

Προσέθεσε ακόμη ότι ήδη υπάρχουν συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, ενώ ξεκινούν και οι διερευνητικές επαφές, δηλαδή υπάρχει μία ακόμη αφορμή για να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως σημείωσε «έχουν 

Όπως είπε «έχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε πως μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Είπαμε, επίσης, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργό, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα. Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε επιθετικός, υποστηρίζοντας ότι «μέχρι σήμερα, η ΕΕ δεν τήρησε ποτέ τις υποσχέσεις της προς εμάς. Από το 1963 προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας. Τώρα βρισκόμαστε σε μια νέα διαδικασία».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis, Sinodos, Korifis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Οι διερευνητικές θα ξεκινήσουν όταν οριστεί ημερομηνία

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες, να βρούμε ημερομηνία και να ξεκινήσουμε τις επαφές. Θα είναι ένα θετικό πρώτο βήμα».