ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μήνυμα προς τους επενδυτές από τον Αραβικό κόσμο έστειλε ο Άδωνις

Μήνυμα προς τους επενδυτές από τον Αραβικό κόσμο εξέπεμψε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της 4ης Συνόδου της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit) στην Αθήνα.

Μήνυμα προς τους επενδυτές από τον Αραβικό κόσμο να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή συγκυρία ώστε είτε να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα όσοι έχουν ήδη επενδύσει στη χώρα μας είτε να κάνουν επενδύσεις όσοι διερευνούν αξιόλογες επιχειρηματικές ευκαιρίες, εξέπεμψε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της 4ης Συνόδου της Ευρω-Αραβικής Συνεργασίας (4th EU-Arab World Summit) στην Αθήνα.

«Οι φίλοι μας από τον Αραβικό κόσμο, με τους οποίους μας συνδέουν δεσμοί αιώνων, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να εκτιμούν τις καλές επιχειρηματικές ευκαιρίες, τις οποίες και σήμερα προσφέρει η Ελλάδα και θα προσφέρει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα όταν η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα είναι πολύ ανώτερη του μέσου όρου της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανέδειξε το γεγονός ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης, μεγάλες επενδύσεις προερχόμενες από αραβικά κεφάλαια, τοποθετήθηκαν και παρέμειναν στην Ελλάδα και σήμερα έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς», αναφέροντας χαρακτηριστικά την επένδυση στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, επένδυση που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έγινε στον κολοφώνα της κρίσης και ήδη η πρώτη χρονιά λειτουργίας του ξενοδοχείου αποδεικνύεται εξαιρετικά προσοδοφόρα με σχεδόν 100% πληρότητα».

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες από τον Αραβικό κόσμο ότι «το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα, είναι ευνοϊκό για επενδύσεις στο σύνολό του. Υπάρχει πολιτική σταθερότητα και μια κυβέρνηση φιλική στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, με μεταρρυθμιστική ατζέντα και ένα μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Προβλήματα πάντοτε θα ανακύπτουν αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τα επιλύουμε και να προχωρούν οι επενδύσεις. Άρα το μέλλον προοιωνίζεται περισσότερο λαμπρό», σημείωσε.

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εμπορίου της Αλγερίας, κ. Said Djellab και επενδυτές από Αραβικές χώρες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis georgiadis-anaptyxis-katastimata
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για εστίαση: Άδικες υπερβολές, θα λαμβάνουν ειρωνικές απαντήσεις

«Και εγώ και όλη η Κυβέρνηση σκιζόμαστε κάθε μέρα για το πώς θα βρούμε χρήματα και λύσεις για να μην κλείσει ούτε μία επιχείρηση» έγραψε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Facebook.
adonis georgiadis-anaptyxis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς η επανεκκίνηση της οικονομίας

Δύσκολα τα πράγματα για την εστίαση, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, καθώς ακόμα και με την τήρηση των μέτρων αποτελεί σημείο υπερμετάδοσης. Στην ίδια κατηγορία και τα γυμναστήρια.
Iliopoulos-SYRIZA-Politiki-antipoliteusi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Ομολογία ενοχής από Γεωργιάδη, να παρέμβει η Δικαιοσύνη

«Θεωρούμε ότι μετά τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθεί εάν η κυβέρνηση δεν ακολούθησε τις εισηγήσεις των ειδικών για να προστατευθούν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.
georgiadis, lianemporio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» Γεωργιάδη για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου σε ζώνες 

«Αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερο ευελιξία», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Την πρώτη εβδομάδα του 2021 η συζήτηση για το λιανεμπόριο

Σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, τα οποία «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημία», ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν.