ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Axtsioglou, Axtsioglu, Ahtsioglou, Ahtsioglu, SYRIZA
Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Φόρουμ των Δελφών. Πηγή: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Καταλύτης πτωχεύσεων και εργασιακής ερήμωσης η ΝΔ

H βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκλείει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ παράλληλα επιβάλλει οριζόντιες πτωχεύσεις σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, υποστήριξε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μέσω δήλωσης που παραχώρησε. Αναλυτικά η κα Αχτσιόγλου ανέφερε:

«Στην πρόσφατη έκθεσή της η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με θύματα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τον ίδιο κίνδυνο, μεγάλου αριθμού πτωχεύσεων και κατάργησης πολλών 
θέσεων εργασίας, προβλέπει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Εξάλλου, στην τελευταία έρευνα του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ περίπου το 40% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν, ποσοστό που αυξάνει στο 56% για τις επιχειρήσεις στην Αττική σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Μπροστά σ’ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την αγορά και τους εργαζόμενους, ηθικός αυτουργός της οποίας είναι η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που έχει μέχρι σήμερα ασκήσει, η ΝΔ απαντά: 

  • με τον πτωχευτικό της νόμο που επιβάλλει οριζόντιες γενικευμένες πτωχεύσεις σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους 
  • με άρνηση “κουρέματος” των χρεών της πανδημίας 
  • με τον εργασιακό της οδοστρωτήρα που βάλλει συλλήβδην κατά εργαζομένων και ανέργων 
  • με αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Και οι πλέον δύσπιστοι συνειδητοποιούν τη στρατηγική». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Axtsioglou, Axtsioglu, Ahtsioglou, Ahtsioglu, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Το κυβερνητικό σχέδιο αποκλείει τις ΜμΕ από τη χρηματοδότηση

Η βουλευτής υποστήριξε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν άμεσα στην επούλωση των πληγών της κρίσης, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα δεν αφορούν την επιβίωση των μικρομεσαίων

Η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η μείωση της φορολογίας των κερδών αφορά λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, ενώ, ειδικά σήμερα, οι μικρομεσαίες έχουν καταβαράθρωση τζίρου και ζημιές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Σχέδιο Ανάκαμψης με κατάργηση 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες, όπως και τα νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.