ΓΔ: 874.19 0.12% Τζίρος: 32.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:42:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Axtsioglou, Axtsioglu, Ahtsioglou, Ahtsioglu, SYRIZA
Η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Φόρουμ των Δελφών. Πηγή: ΑΠΕ

Αχτσιόγλου: Το κυβερνητικό σχέδιο αποκλείει τις ΜμΕ από τη χρηματοδότηση

Η βουλευτής υποστήριξε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν άμεσα στην επούλωση των πληγών της κρίσης, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

« Η κυβέρνηση υιοθετεί ξανά την αποτυχημένη συνταγή των trickle down economics», υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στο "Regional Growth Conference", και πρόσθεσε «στο σήμερα δεν αντιμετωπίζει τις πληγές της κρίσης, ενώ έχει ήδη προδιαγράψει μια ανάκαμψη από την οποία αποκλείεται η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας.

Ακολούθως ανέφερε ότι «σήμερα, 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, 8 στους 10 Έλληνες έχουν ήδη βιώσει ή αναμένουν χειροτέρευση της οικονομικής τους κατάστασης σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, 1 στις 2 μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καθόλου ταμειακά διαθέσιμα για τον επόμενο μήνα και αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα χρεών».

Σημείωσε ότι «μετά από τόσο βαθιά ύφεση είναι αναμενόμενο να υπάρξουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, αυτό δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης. Όμως το σχέδιο της ΝΔ έχει ήδη κάνει τον διαμερισμό των ωφελειών και των ζημιών. Το αποδεικνύουν τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης:

  • ο πτωχευτικός κώδικας, ένας μηχανισμός γενικευμένων οριζόντιων πτωχεύσεων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ρευστοποίησης περιουσιών.
  • η πολιτική της στην αγορά εργασίας, η οποία θα επιδεινωθεί με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, με ευθεία μείωση μισθών, ακραία ελαστικοποίηση και συνολική υποτίμηση της εργασίας.
  • το σχέδιο που κατέθεσε για το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι συμπεριληπτικό και αποκλείει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση».

Αναφερόμενη στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., είπε ότι «στοχεύουν άμεσα στην επούλωση των πληγών της κρίσης, στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για μία συμπεριληπτική ανάπτυξη».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «υπάρχει άλλος δρόμος και υπάρχει και άλλο παράδειγμα…Το πακέτο Μπάιντεν στις ΗΠΑ χτυπά τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό, επεκτείνει τα εργασιακά δικαιώματα, επικεντρώνει στα χαμηλά και μεσαία στρώματα και στην πλειονότητα των επιχειρήσεων, δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Axtsioglou, Axtsioglu, Ahtsioglou, Ahtsioglu, SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Καταλύτης πτωχεύσεων και εργασιακής ερήμωσης η ΝΔ

H βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση κατά 20% των πτωχεύσεων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
axtsioglou, bouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Τα μέτρα δεν αφορούν την επιβίωση των μικρομεσαίων

Η κα Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η μείωση της φορολογίας των κερδών αφορά λίγες και μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη, ενώ, ειδικά σήμερα, οι μικρομεσαίες έχουν καταβαράθρωση τζίρου και ζημιές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Σχέδιο Ανάκαμψης με κατάργηση 8ώρου και απλήρωτες υπερωρίες

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες, όπως και τα νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: 8 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκτός επιστρεπτέας προκαταβολής

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι το οικονομικό κλίμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχει καταρρεύσει, έχουν χάσει το 50% του τζίρου τους, ασφυκτιούν και πολλές κινδυνεύουν να κλείσουν.