ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal
Φώτο: Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: Η κυβέρνηση υπονομεύει την εμβολιαστική εκστρατεία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε λανθασμένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και τη δήλωση του Πρωθυπουργού.

Tην εκτίμηση ότι η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει την αξιοπιστία της εμβολιαστικής εκστρατείας και δίνει επιχειρήματα στους αρνητές, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη Βουλή.

Αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παλινωδίες με το ζήτημα του εμβολίου της AstraZeneca, που αποτέλεσαν καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία των εμβολιασμών που αρχικά δόθηκε και για τις μικρότερες ηλικιακές ομάδες με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο».

Ο κ. Κατρίνης χαρακτήρισε λανθασμένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς αλλά και τη δήλωση του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που έπρεπε και πρέπει να δοθεί προς την κοινωνία είναι ότι ‘’ το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο ασφαλές’’.

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης, όπως επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, έχουν οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των πολιτών, που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της για τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες της ως τώρα στρατηγικής, αντί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι γι’ αυτό τις απαράδεκτες (αντι-εμβολιαστικού χαρακτήρα) δηλώσεις πολιτικών της αντιπάλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή 20 Ιουνίου κλείστηκαν 57.712 ραντεβού για εμβολιασμό ενώ την προηγούμενη Κυριακή 27 Ιουνίου κλείστηκαν 14.253 ραντεβού.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της της υγειονομικής θωράκισης της χώρας και του τουρισμού , τονίζοντας ότι:

  • Στα χερσαία σύνορα της χώρας δεν υπάρχουν συνεργεία του ΕΟΔΥ, δεν υπάρχoυν 24ωρες βάρδιες υγειονομικών υπαλλήλων για τα rapid test. Αυτό σημαίνει ότι στις 11 το βράδυ κλείνουν οι μπάρες και δημιουργούνται την επόμενη μέρα ουρές χιλιομέτρων.
  • Δεν έχουν προχωρήσει, ενώ θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει κατά προτεραιότητα, οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στον τουρισμό, στις μεταφορές και των πολιτών στους τουριστικούς προορισμούς. 
  • Οι δομές δημόσιας υγείας στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς είναι υποστελεχωμένες.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε: «Το ζητούμενο για τον τουρισμό δεν είναι οι εκτιμήσεις που κάνει η κυβέρνηση για το τουριστικό ρεύμα, οι οποίες ήδη διαψεύδονται από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Το ζητούμενο είναι η υγειονομική ασφάλεια, να αισθάνονται ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες αλλά και όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα. Και η κυβέρνηση με τις παλινωδίες της και την έλλειψη προετοιμασίας, υπονομεύει αυτή την προοπτική».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού 3ης δόσης

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπογραφές, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι θα διατεθούν δωρεάν περισσότερες από 650.000 ψηφιακές υπογραφές εντός Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ

Περιθώριο έως τις 16/1 έχουν οι άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση. Ένα ακόμη μέτρο αφορά την παροχή ενός δωρεάν self test για κάθε ενήλικο μεταξύ 6 - 12 Δεκεμβρίου και ακολούθως μεταξύ 3 έως 7 Ιανουαρίου.