ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μ. Κατρίνης: Με αργά βήματα και υψηλό κόστος ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως οι Έλληνες πληρώνουν πολύ ακριβά τη χρήση δεδομένων σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Το γεγονός πως η ψηφιακή αναβάθμιση για τον απλό πολίτη αλλά και τις επιχειρήσεις προχωράει με πολύ αργά βήματα και υψηλό κόστος σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης που τονίζει ότι η κυβέρνηση παραδίδει το έργο του Κτηματολογίου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μιλάμε για αναβάθμιση ή επιτάχυνση ή εκσυγχρονισμό του, αλλά για κλείσιμο των περιοχών υπό κτηματογράφηση».   

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση «που η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε μαγική λέξη», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε κάποια βασικά ζητήματα που σχετίζονται με :

  • τις ψηλές χρεώσεις για τη χρήση δεδομένων, καθώς οι Έλληνες πληρώνουν πολύ ακριβά, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ
  • τις χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης, με την Ελλάδα να είναι στην τελευταία θέση της ΕΕ
  • τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που αποτελεί τη βασικότερη τεχνολογία στρατηγικής σημασίας που αναμένεται να φέρει θεμελιώδεις αλλαγές, δεδομένου ότι θα εξελιχθεί σε βασικό μοχλό ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων αλλά και αναβάθμισης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα

Θυμίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο διευκρινίσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΕΕΤΤ για το υψηλό κόστος χρήσης δεδομένων, χωρίς να λάβει επαρκείς απαντήσεις.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε και στο ταμείο ‘’Φαιστός’’ το οποίο θα αξιοποιήσει χρήματα από τη δημοπρασία συχνοτήτων 5G, χωρίς να έχει διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον για τις δράσεις και τις επιλογές του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η κυβέρνηση ασχολείται περισσότερο με τη διαφήμιση παρά με την ουσία του μελλοντικού ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, χωρίς να διασφαλίζει όμως τη χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή, καθώς λόγω του υψηλού κόστους θα αποτελεί ένα είδος πολυτελείας για τα νοικοκυριά».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Λάθος ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ αν δεν υπερψηφίσουν τον αναπτυξιακό

«Ο αναπτυξιακός νόμος ευνοεί εξαιρετικά μόνο τις μικρές επιχειρήσεις, με μεγάλες επιχορηγήσεις και με πολύ περισσότερα μετρητά από ότι προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ », ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Παθητική η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών, αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.