ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ναι από την ΕΝΟΤΗΤΑ στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Στη συνάντησή της με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Τ. Γαϊτάνη, η παράταξη εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στο ζήτημα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Την απόλυτη στήριξή της στο θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των λειτουργών αυτής, εξέφρασε η ΕΝΟΤΗΤΑ, θεωρώντας ότι η στείρα άρνηση στην εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που στηρίζεται στη διαφάνεια είναι οπισθοδρομική και αποδυναμώνει την αξιοπιστία των συνδικάτων. Οι παραπάνω θέσεις εκφράστηκαν κατά της διάρκεια της συνάντησης που είχε το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑ με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Γαϊτάνη.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Διατυπώθηκαν αναλυτικά οι θέσεις της παράταξης για νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκφράστηκε η στήριξη στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς εργαζομένων.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» είναι η συνδικαλιστική παράταξη που στην ιδρυτική της διακήρυξη διεκδικούσε ξεκάθαρα την αλλαγή του κρατικοδίαιτου ασφαλιστικού συστήματος με την υιοθέτηση ενός συστήματος τριών πυλώνων. Παράλληλα υπήρξε σαφής τοποθέτηση, για μία ακόμη φορά,  για το νέο εργασιακό νόμο και τονίστηκε η θέση της παράταξης για διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, μέσω διευκρινήσεων σε συγκεκριμένα άρθρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης τοποθετήθηκε θετικά στις παρατηρήσεις που έγιναν από την ΕΝΟΤΗΤΑ και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα εστιάζοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης και ειδικότερα στη θετική έκβαση βιωσιμότητας της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία μόνιμη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

keramews, ypourgeio paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Ξεκινάει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται για το γνωστικό και παιδαγωγικό τους αντικείμενο, από τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τον σύμβουλο ειδικότητας.
Tarantilis, Kivernitikos Ekprosopos, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ταραντίλης: Βασικός στόχος να αξιοποιηθεί η τεχνολογική έρευνα

H κατοχύρωση πατεντών, η συνεργασία με μεγάλες εταιρείες και η αύξηση των εταιρειών τεχνοβλαστών των ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων μπορούν να ανοίξουν μεγάλες ευκαιρίες για την ελληνική καινοτομία.
Kyriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να ακούσει από τον νεαρό μαθητή για την εμπειρία του στη χώρα μας, το πόσο εύκολα προσαρμόστηκε στο σχολικό περιβάλλον αλλά και τους λόγους που επέλεξε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις.
Kyriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επέκταση του προγράμματος για μακροχρόνια άνεργους 55-67 ετών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνολικά 8.500 θέσεις που προβλέπονται έως σήμερα θα αυξηθούν σε 15.000, με προϋπολογισμό 117 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης είναι για μακροχρόνια άνεργους ηλικίας άνω των 45 ετών.