ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ναι από την ΕΝΟΤΗΤΑ στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Στη συνάντησή της με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Τ. Γαϊτάνη, η παράταξη εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στο ζήτημα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Την απόλυτη στήριξή της στο θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των λειτουργών αυτής, εξέφρασε η ΕΝΟΤΗΤΑ, θεωρώντας ότι η στείρα άρνηση στην εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που στηρίζεται στη διαφάνεια είναι οπισθοδρομική και αποδυναμώνει την αξιοπιστία των συνδικάτων. Οι παραπάνω θέσεις εκφράστηκαν κατά της διάρκεια της συνάντησης που είχε το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑ με τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσο Γαϊτάνη.

Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ανέπτυξαν τις θέσεις τους για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Διατυπώθηκαν αναλυτικά οι θέσεις της παράταξης για νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκφράστηκε η στήριξη στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς εργαζομένων.

Η «ΕΝΟΤΗΤΑ δύναμη ευθύνης και προοπτικής» είναι η συνδικαλιστική παράταξη που στην ιδρυτική της διακήρυξη διεκδικούσε ξεκάθαρα την αλλαγή του κρατικοδίαιτου ασφαλιστικού συστήματος με την υιοθέτηση ενός συστήματος τριών πυλώνων. Παράλληλα υπήρξε σαφής τοποθέτηση, για μία ακόμη φορά,  για το νέο εργασιακό νόμο και τονίστηκε η θέση της παράταξης για διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, μέσω διευκρινήσεων σε συγκεκριμένα άρθρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης τοποθετήθηκε θετικά στις παρατηρήσεις που έγιναν από την ΕΝΟΤΗΤΑ και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα εστιάζοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης και ειδικότερα στη θετική έκβαση βιωσιμότητας της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία μόνιμη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis-Neoi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι στραμμένες στη νέα γενιά

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για το πρώτο ένσημο, καθώς είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο νέο να πιάσει τακτική δουλειά με μια επιπρόσθετη αμοιβή.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Καμία περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει μειωθεί το ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων σε 23% χάρις στην εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από όλους, ενώ μόλις 6 τμήματα από τα συνολικά 80.000 σε όλη την χώρα έχουν αναστείλει την δια ζώσης λειτουργία τους.
livanios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία για την ψηφιακή αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι το υπουργείο θα στηρίξει με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη επένδυση από την Boehringer - Μητσοτάκης: Αναστρέφουμε το brain drain

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο πιο σημαντικός λόγος για να επενδύσει μια ξένη επιχείρηση στην πατρίδα μας δεν είναι ούτε το κανονιστικό περιβάλλον, ούτε η φορολογία, ούτε η περιορισμένη γραφειοκρατία, είναι οι άνθρωποι».
keramews, ypourgeio paideias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη νέα απεργία των εκπαιδευτικών από την Κεραμέως

Την περασμένη εβδομάδα το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η απεργία-αποχή που είχαν κηρύξει οι καθηγητές. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε κρίνει παράνομη την απεργία-αποχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών η ΕΝΟΤΗΤΑ

Το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη, σημείωσε την στήριξη που χρειάζεται στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.