ΓΔ: 1012.1 0.81% Τζίρος: 31.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:12 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
prosfyges-metanastes-kataulismoi
Φώτο: Shutterstock

Σκληρή κριτική προς Ελλάδα από γερμανική εφημερίδα για το Προσφυγικό

Η γερμανική εφημερίδα ΤΑΖ αναφέρει πως «οι Έλληνες βλέπουν τους μετανάστες ως επικίνδυνους εισβολείς που βοηθούν την εχθρική Τουρκία υπό τον αυταρχικό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας».

Σκληρή κριτική προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση ασκεί η γερμανική εφημερίδα TAZ για την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας και αναφέρει ότι η μείωση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών έχει σημειωθεί εξαιτίας των περιοριστικών πολιτικών και των παράνομων επαναπροωθήσεων.

Όπως αναφέρει η DW, στο άρθρο αναφέρονται στοιχεία που πιστοποιούν τη θεαματική μείωση το τελευταίο διάστημα προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «οι λόγοι για τη σημαντική μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα οφείλονται κυρίως στις περιοριστικές πολιτικές της συντηρητικής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 8 Ιουλίου 2019, επιδιώκει τη μείωση του αριθμού των νέων αιτούντων άσυλο στο μέτρο του δυνατού».

Όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται στο ανατολικό Αιγαίο γράφει: «Εδώ προφανώς χρειάζονται άλλες παράνομοι μέθοδοι για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, τα λεγόμενα pushbacks.Πρόκειται για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, στους οποίους δεν δίνεται καθόλου η ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Αυτό φαίνεται αποτελεσματικό, αλλά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Αυτό όμως είναι αδιάφορο στην ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια το άρθρο αναφέρει ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι: εκφοβισμός, εκφοβισμός, εκφοβισμός. Τα γεγονότα στο Αφγανιστάν ενέτειναν αυτή την πολιτική. Αμέσως μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία στην Καμπούλ, το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή του Αρχηγού των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα. Το μόνο θέμα ήταν η αποτροπή των προσφυγικών ροών από το Αφγανιστάν και εάν είναι απαραίτητο με πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων με την Τουρκία. Οι Έλληνες βλέπουν τους μετανάστες ως επικίνδυνους εισβολείς που βοηθούν την εχθρική Τουρκία υπό τον αυταρχικό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε έναν υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis, Scholz
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Σολτς για τα νησιά - Μητσοτάκης: Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν

Δεν νοείται να αμφισβητείται η κυριαρχία από άλλο κράτος μέλος του NATO, υπογράμμισε ο Σολτς. «Είναι κρίμα ο κ. Ερντογάν να μη βλέπει ότι βαδίζει σε ένα αδιέξοδο, όταν δηλητηριάζει το λαό του με ψέματα κατά της Ελλάδας», τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σόλτς με Τουρκία και ενέργεια στο επίκεντρο

Η συνάντηση των δυο ηγετών έρχεται την επομένη όπου οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας δεν ήρθαν σε συμφωνία ως προς τον μηχανισμό για τον έλεγχο της τιμής του φυσικού αερίου. Ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή σκακιέρα.