ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Άμεση απάντηση του ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν

Κάλεσμα στην Άγκυρα να εφαρμόσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης προς την Ελλάδα έκανε ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Δεν άφησε αναπάντητες το υπουργείο Εξωτερικών τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου Χαμί Ακσόι, ο οποίος κατηγόρησε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, η Αθήνα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε δέχεται υποδείξεις από κανέναν, και κάλεσε την Άγκυρα να εφαρμόσει τη συμφωνία της με την ΕΕ και όχι να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν. Η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tetrameris
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετραμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας: Aναφορά στο Δίκαιο της Θάλασσας

Το κοινό ανακοινωθέν της τετραμερούς επιβεβαιώνει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαραίτητη η ύπαρξη εθνικού ρεαλισμού στη λήψη σημαντικών αποφάσεων

Ο υπ. Εξωτερικών, κ. Ν. Δένδιας, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στηρίζεται σε πέντε βασικούς κύκλους που «εκτείνονται» σε όλες τις διαπραγματεύσεις της.