ΓΔ: 873.16 1.13% Τζίρος: 46.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:18:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nea Dimokratia - ND
Πηγή: Νέα Δημοκρατία

Πολιτική ακαδημία ΝΔ: Επενδύσεις και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Για την προσέλκυση επενδύσεων και οι εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις συμβάλλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μίλησαν όλοι οι συμμετέχοντες στην πολιτική ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας.

Την κεντρική θέση της κυβέρνησης ότι η προσέλκυση επενδύσεων και οι εν εξελίξει μεταρρυθμίσεις συμβάλλουν στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξέπεμψαν όλοι οι συμμετέχοντες στην πολιτική ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε υβριδικά, τόσο με την δια ζώσης παρουσία ελαχίστων στελεχών, όσο και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας. Στην εν λόγω εκδήλωση να θέμα «Επενδύσεις και Θέσεις Εργασίας» συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιαδης, ο αναπληρωτής υπουργος Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννη Μπρατακος. Την εκδήλωση συντόνισε ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας ενώ συμμετείχαν πρόεδροι των ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ από όλη την χώρα, καθώς και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε την σημαντική αύξηση των επενδύσεων στη χώρα και τις μεταρρυθμίσεις που ευνοούν το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία αλήθειας του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες υλοποιείται μέρα με τη μέρα, με ρυθμούς ταχύτερους σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις και μάλιστα στη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα. Αυτό που εμείς θέλουμε να προβάλουμε μέσα από αυτές τις Ακαδημίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αλήθεια: ότι δηλαδή η εικόνα της χώρας μας έχει αλλάξει, επιχειρηματικοί κολοσσοί εγκαθίστανται στην Ελλάδα, οι επιχειρήσεις μας στηρίζονται καθημερινά για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες και να αναπτυχθούν, ενώ η ανεργία μειώνεται και η δέσμευση του προέδρου μας για νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας γίνεται πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος υπογράμμισε τη σημασία των νέων επενδύσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και τη μακροπρόθεσμη αξία του επενδυτικού σχεδιασμού στον αναπτυξιακό, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας. «Μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του ΕΒΕΑ, είναι η μακροπρόθεσμη και αειφόρος ανάπτυξη, έναντι ενός βραχύβιου πυροτεχνήματος. Διότι μόνο έτσι θα οδηγηθούμε στην κοινωνική ευημερία. Με την αλλαγή της νοοτροπίας που επιτάσσουν τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα. Με τη διάθεση, μόχλευση και προσεκτική κατανομή των κεφαλαίων. Και όχι με την άνευ όρων διανομή χρημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας προς τους συμμετέχοντες δήλωσε: «Η κρίση της πανδημίας έχει λειτουργήσει ως ένα μικρό ντόμινο. Ξεκίνησε ως μία κρίση υγειονομική, στην πορεία εξελίχθηκε σε μία κρίση οικονομική και τώρα έχει προχωρήσει σε μία κρίση πληθωριστική. Ο πληθωρισμός δεν έχει σύνορα. Δεν σταματάει στο τελωνείο. Ο πληθωρισμός αγγίζει όλες τις διασυνδεδεμένες οικονομίες του κόσμου και όλες αυτές οι οικονομίες θα υποστούν τις συνέπειες. Την πληθωριστική κρίση, που έχει έρθει απ' έξω, θα την υποστούμε και εμείς. Δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Έχουμε πάρει μέτρα και αν χρειαστεί θα πάρουμε και άλλα. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Ευελπιστώ από Μάρτιο να έχουμε μία σχετική αποκλιμάκωση».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα με γνώμονα τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την ταχύτητα στην αξιολόγηση και τον έλεγχο των επενδυτικών σχεδίων, τον απεγκλωβισμό από τη γραφειοκρατία. Κορυφαία ένδειξη της πολιτικής μας για τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας είναι το νομοσχέδιο «Αναπτυξιακός Νόμος - Ελλάδα Ισχυρή ανάπτυξη που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Με αυτή τη μεταρρύθμιση παίρνει σάρκα και οστά η αναπτυξιακή μας πολιτική και το οικονομικό μοντέλο που επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε για τη χώρα».

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας δήλωσε: «Η χώρα μας από την οικονομική κρίση της περασμένης δεκαετίας, εισέρχεται σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης. Αυτό δείχνουν όλοι οι δείκτες αλλά και οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών. Προσελκύουμε επενδύσεις και δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους τους Έλληνες!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσελκύει διεθνές ενδιαφέρον η ελληνική διαστημική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ), Αθανάσιος Πότσης τόνισε πως η ελληνική διαστημική βιομηχανία θα μπορούσε να έχει 4.000 εργαζόμενους στην επόμενη πενταετία.
dimas-xristos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Άλμα δεκαετίας στην αύξηση δαπανών σε έρευνα και καινοτομία

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Elevate Greece παρέχει σημαντικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και φορολογικές ελαφρύνσεις σε επενδυτικούς «αγγέλους».
Vassilis Kikilias, Ypourgeio Ygeias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έρχονται νέες μεγάλες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και υπογράμμισε το γεγονός ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό.
xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Συλλογική σύμβαση και για τους εργαζομένους στην εστίαση

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι από το ΣΕΠΕ καθώς οι εικόνες που δείχνουν ότι δεν αντιμετωπίζονται σωστά οι εργαζόμενοι έχουν αρνητική αντανάκλαση στη χώρα.