ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ χαμηλή η πληρότητα στα ξενοδοχεία, χρειάζονται μέτρα

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Νοτοπούλου καλεί τον υπουργό Τουρισμού να πάψει να εμπαίζει τους ανθρώπους του τουρισμού με θριαμβολογίες και εκτιμήσεις που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

«Τα επίσημα στοιχεία για τις πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων, όπως προκύπτουν από την εβδομαδιαία έρευνα του χειμερινού παρατηρητηρίου του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ)», επικαλείται σε δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και καλεί την κυβέρνηση «να λάβει άμεσα και γενναία μέτρα στήριξης για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός».

Στην δήλωσή της αναφέρει ότι τα στοιχεία του ΙΤΕΠ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των ενώσεων ξενοδόχων προ δυόμιση εβδομάδων και προσθέτει: «Τα μεγέθη είναι αποκαλυπτικά. Η μέση πληρότητα 15,2% στο σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, αλλά και η χαμηλή μέση τιμή διανυκτέρευσης, είναι ενδεικτικές της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν τα καταλύματα, τόσο του ορεινού όγκου και των χειμερινών προορισμών, όσο και των αστικών κέντρων. Οι κραυγές αγωνίας όμως των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου, πέφτουν στο κενό!».

Καταλήγοντας, η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί «τον υπουργό Τουρισμού να πάψει να εμπαίζει τους ανθρώπους του τουρισμού με θριαμβολογίες και εκτιμήσεις που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο 2019, η τουριστική κίνηση

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, εν μέσω των πολλαπλών προκλήσεων με έναν πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, με μία εντεινόμενη παγκόσμια κρίση, το ελληνικό τουριστικό προϊόν απέδειξε την αντοχή του.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Σε πλήρη ετοιμότητα για τις αυξημένες τουριστικές ροές

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων και των επιχειρηματιών του κλάδου ώστε να αποδώσουν οι προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και αύξησης των τουριστικών ροών.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για τους Γάλλους ταξιδιώτες

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού, στοιχεία από τις πωλήσεις της Γαλλίας στον τουρισμό καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι στην 1η θέση τόσο στον κύκλο των εργασιών όσο και στη μέση δαπάνη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Εξαιρετικές οι προοπτικές του τουρισμού για το 2022

Η υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου για την θεσμοθέτηση νέων σημάτων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.