ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kikilias-Vasilis-Tourismos
Φωτο: ΑΠΕ

Β. Κικίλιας: H Ελλάδα θέλουμε να πρωταγωνιστήσει στον Τουρισμό το 2022

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρει ως παράδειγμα την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator στη χώρα, που έχει δηλώσει ότι θα διπλασιάσει τους επισκέπτες της προς την Ελλάδα, από 1.5 εκατ. σε 3 εκατ.

«Δουλεύουμε σκληρά και είμαστε αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει στον τουρισμό το καλοκαίρι του 2022», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι «αυτό δεν οφείλεται σε κάποιον αυτόματο πιλότο. Κερδίζεται καθημερινά με μεθοδική προσπάθεια που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, οργανωμένες καμπάνιες με τον ΕΟΤ, συνέργειες με μεγάλους "παίκτες" της αγοράς, αξιοποίηση των σύγχρονων διεθνών τάσεων όπως οι ψηφιακοί νομάδες».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρει ως παράδειγμα την TUI, τον μεγαλύτερο tour operator στη χώρα, που «έχει δηλώσει ότι θα διπλασιάσει τους επισκέπτες της προς την Ελλάδα, από 1.5 εκατ. σε 3 εκατ., ξεπερνώντας ενδεχομένως ακόμα και το 2019. Την ίδια εικόνα παίρνουμε και από τις αεροπορικές εταιρείες τα ξενοδοχεία, την κρουαζιέρα», δηλώνει, επισημαίνοντας την άμεση συμβολή του τουρισμού στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη στήριξη της ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων.

«Αυτό είναι και το "μέρισμα" που επιστρέφει ο τουρισμός στην κοινωνία και στην αγορά, στους μικρομεσαίους εμπόρους, στους επιχειρηματίες της εστίασης, σε όλους όσοι θρέφουν και θρέφονται από την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Κικίλιας δηλώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερίσχυσε του Αλέξη Τσίπρα, αναδεικνύοντας την Ελλάδα του μέτρου, της πράξης και της ευθύνης. Ζήτησε συγγνώμη - μεγάλη αρετή για έναν Πρωθυπουργό - και εξήγησε πώς θα διορθωθούν οι διαχρονικές αδυναμίες. Από την άλλη πλευρά, δεν ακούσαμε ούτε μία πρόταση πάνω σε μεγάλα θέματα. Στείρα πόλωση και μικροπολιτική», ενώ τονίζει ότι «επαναδιατυπώθηκε και η τομή που ξεχωρίζει τη Ν.Δ., ως μια λαϊκή, μαχητική και φιλελεύθερη παράταξη με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, απέναντι στην ανερμάτιστη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ».

«Δεν το αντέχει η ψυχή μου, είναι κρίμα και άδικο. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει», δηλώνει ερωτηθείς για τα νοσηρά φαινόμενα στο χώρο του αθλητισμού που οδήγησαν και στη δολοφονία του 19χρονου 'Αλκη, ενώ καταθέτει και την πρόταση «να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι αρμόδιοι και να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τους εγκληματίες με μειοψηφίες οργανωμένων οπαδών. Αυτοί που κρύβονται πίσω από την σημαία μιας αθλητικής ομάδας και κάθε τρεις και λίγο στήνουν "ραντεβού θανάτου", με "φονικά εργαλεία". Το θέμα υπερβαίνει των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και πρέπει να αποτελέσει συμφωνία όλων, κομμάτων, φορέων, συλλόγων, διοίκησης».

Προαναγγέλλοντας τις επόμενες στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Κικίλιας λέει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό καθ'όλη τη διάρκεια του έτους. «Συνέβη και το 2021, στον βαθμό που επέτρεψε η πανδημία. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είχαμε πτήσεις στην Κρήτη και στη Ρόδο, χθες 5 Φεβρουαρίου είχαμε κρουαζιερόπλοιο στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια δυναμική καμπάνια για το city break αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αμέσως μόλις τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Ο ορεινός και χειμερινός τουρισμός είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το 2022 και η στρατηγική μας ήδη από φέτος ήταν να φωτίσουμε αυτές τις πτυχές. Τα σχέδια δράσης για τον τουρισμό το 2030 προβλέπουν και το πού και το πώς θα αυξήσουμε τις τουριστικές ροές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου».

Αναφέρεται τέλος στον στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω του μίγματος των τουριστικών μας προϊόντων που αναδεικνύουν νέες εμπειρίες για όλο τον χρόνο: της κρουαζιέρας, των δρόμων του κρασιού, του αθλητικού τουρισμού, του καταδυτικού τουρισμού, του τουρισμού ευεξίας που ενισχύεται, της γαστρονομίας, του τουρισμού περιπέτειας.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αυξημένη κατά 3,2%, σε σχέση με τον Μάιο 2019, η τουριστική κίνηση

Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, εν μέσω των πολλαπλών προκλήσεων με έναν πόλεμο που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, με μία εντεινόμενη παγκόσμια κρίση, το ελληνικό τουριστικό προϊόν απέδειξε την αντοχή του.
kikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Σε πλήρη ετοιμότητα για τις αυξημένες τουριστικές ροές

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων και των επιχειρηματιών του κλάδου ώστε να αποδώσουν οι προσπάθειες αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος και αύξησης των τουριστικών ροών.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Στην πρώτη θέση η Ελλάδα για τους Γάλλους ταξιδιώτες

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού, στοιχεία από τις πωλήσεις της Γαλλίας στον τουρισμό καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι στην 1η θέση τόσο στον κύκλο των εργασιών όσο και στη μέση δαπάνη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Εξαιρετικές οι προοπτικές του τουρισμού για το 2022

Η υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε τον ρόλο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου για την θεσμοθέτηση νέων σημάτων για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.