ΓΔ: 788.55 1.20% Τζίρος: 26.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:17:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χρ. Δήμας: Η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως χτίζεται μια γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ελληνικό οικοσύστημα startup.

Με δυο από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά ταμεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Mubadala και τον επενδυτικό φορέα ADQ, αλλά και με τον επιχειρηματικό επιταχυντή - Hub71 πραγματοποίησε συναντήσεις στο 'Αμπου Ντάμπι η ελληνική επιχειρηματική, ερευνητική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών παρουσιάστηκε η νέα δυναμική και οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Παράλληλα, οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, τα ερευνητικά κέντρα που βρίσκονται στην αποστολή και οι εκπρόσωποι του ThessINTEC, συζήτησαν με Venture Capital Funds, ανέπτυξαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και πρόβαλλαν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία συνεργείων ή και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους.

Νωρίτερα, η ελληνική αποστολή επισκέφτηκε το Masdar City, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη επιχειρηματική - ελεύθερη ζώνη του Abu Dhabi. Πρόκειται για έναν φυσικό χώρο που συντελεί σε κόμβο καινοτομίας, καθώς συνδέει την επιστήμη με την έρευνα και ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις με τις επενδύσεις και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, «αποτελεί ένα εξαιρετικό  παράδειγμα για αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα στις παλιές εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ.»

Ο κ. Δήμας τόνισε μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα γίνεται ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ αναφέρθηκε και στις επαφές που είχε στο Ντουμπάι με υπουργούς της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πως συμφώνησαν να εμβαθύνουν οι δυο χώρες την συνεργασία τους στην έρευνα και την καινοτομία.

Ο κ. Δήμας δήλωσε τα εξής: «Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας της Ελλάδας. Ο στόχος της επίσκεψής μας εδώ είναι να αναδείξουμε και να προωθήσουμε την Ελλάδα της έρευνας, της καινοτομίας, της δημιουργίας και της εξωστρέφειας σε κάποια από τα μεγαλύτερα επενδυτικά funds του κόσμου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Adonis-Georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμιση του δικτύου ενέργειας. Για ρεκόρ 28 ετών των επενδύσεων στην Ελλάδα έκανε επίσης λόγο ο υπουργός.
dimas-xristos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Άλμα δεκαετίας στην αύξηση δαπανών σε έρευνα και καινοτομία

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Elevate Greece παρέχει σημαντικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και φορολογικές ελαφρύνσεις σε επενδυτικούς «αγγέλους».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις και οι επαφές της κυβέρνησης με ξένους κολοσσούς έχει οδηγήσει στην αύξηση την των επενδύσεων και την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα επενδύει στη Γαλάζια Οικονομία με σημαντικά έργα

Οι χρηματοδοτήσεις για την Γαλάζια Οικονομία έχουν εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες ωστόσο λίγα είναι τα προτζεκτ που θεωρούνται κατάλληλα. Η σημασία των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Πρόγραμμα 100 εκατ. για επενδύσεις σε τεχνολογικές startups

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την προκήρυξη προγράμματος μέσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις σε νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.