ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pappas-SYRIZA
Shutterstock

Εισαγγελική πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά στο Ειδικό δικαστήριο

Η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου Γ. Αδηλίνη προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε την υπόθεση.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει επίσης να παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που αποκάλυψε και την υπόθεση.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη, θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας, η σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να εισέλθει η εταιρεία του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει κεντρικό ρόλο στον Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι εκείνος έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nikos-Androulakis-KINAL-PASOK
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για παρακολούθηση του τηλεφώνου του

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στη συσκευή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, φάνηκε η παρουσία ύποπτου συνδέσμου (link) που συνδέεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.
thanou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

B. Θάνου: Αναμάσημα συκοφαντιών για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο

Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δηλώνει ότι θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της εναντίων όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος της, οι οποίες διερευνήθηκαν και αρχειοθετήθηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, από το 2016.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Μάτι μετά τις νέες καταγγελίες

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τις πιεστικές υποδείξεις υπό καθεστώς απειλής που δέχθηκε ο Δ. Λιότσιος.