ΓΔ: 810.42 -1.43% Τζίρος: 75.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dimas-xristos
Φώτο: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

Χρ. Δήμας: Άλμα δεκαετίας στην αύξηση δαπανών σε έρευνα και καινοτομία

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Elevate Greece παρέχει σημαντικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και φορολογικές ελαφρύνσεις σε επενδυτικούς «αγγέλους».

Τα δυο τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας σε δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D), ήτοι 17,2%, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία- Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων «Επιχειρείτε!».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός: «Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία - Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων "Επιχειρείτε!" μίλησα για τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και την ανάπτυξη. Τα δυο τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση της δεκαετίας σε δαπάνες για το R&D (17,2%), ενισχύοντας νέους ταλαντούχους ερευνητές και επιχειρηματίες.

Το Elevate Greece αποτελεί το πρώτο σύστημα καταγραφής και προώθησης του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα, παρέχοντας σημαντικά κίνητρα για νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, καθώς και φορολογικά ελαφρύνσεις σε επενδυτικούς αγγέλους (angel investors) κ.ά.».

Επίσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφθηκε το Joist Innovation Park στη Λάρισα για την εκκίνηση των δραστηριοτήτων του πάρκου. Το Joist είναι ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο καινοτομίας, που στεγάζεται σε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Το πάρκο πλέον θα φιλοξενεί εταιρείες - τεχνοβλαστούς, νεοφυείς επιχειρήσεις, καθώς και τμήματα ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων.

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST δημιουργεί νέους τρόπους με τους οποίους η καινοτομία υιοθετείται από άτομα και επιχειρήσεις με διαφορετικό υπόβαθρο και στόχους. Παρέχει ιδιαίτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες του όπως η Εικονική/Επαυξημένη Πραγματικότητα, κάνοντας το έναν ελκυστικό προορισμό, ενώ παρέχει εργασιακές πρακτικές στην ψηφιακή υγεία, την εκπαιδευτική και αγροδιατροφική τεχνολογία και τον ψηφιακό τουρισμό.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, δήλωσε πως «με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Πάρκου Καινοτομίας Joist γίνεται ένα ακόμα βήμα προς τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε ένα κόμβο καινοτομίας. Η λειτουργία ενός σύγχρονου πάρκου καινοτομίας στην καρδιά της Λάρισας δημιουργεί μία σημαντική κοιτίδα έρευνας και ανάπτυξης πρωτοποριακών λύσεων, σε μία περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική τόσο με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, όσο και με τα ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα που λειτουργούν εκεί. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσους συνέβαλαν στην έμπνευση και υλοποίηση του Joist Innovation Park».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα αναπτυξιακής ώθησης

Ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι ειδικά για τις περιφέρειες υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού, ύψους 390 εκατ. ευρώ.
Adonis-Georgiadis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων για την αναβάθμιση του δικτύου ενέργειας. Για ρεκόρ 28 ετών των επενδύσεων στην Ελλάδα έκανε επίσης λόγο ο υπουργός.