ΓΔ: 917.58 0.24% Τζίρος: 19.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:30:14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Κυρ. Πιερρακάκης: Με το πρόγραμμα «Μίτος» θα χαρτογραφήσουμε το Δημόσιο

Όπως είπε ο υπουργός γίνεται αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ελληνικό Δημόσιο, η οποία έχει να κάνει με τα ίδια τα στελέχη του Δημοσίου να καταγράφουν το σύνολο των διαδικασιών του ελληνικού κράτους.

Με στόχο το Δημόσιο να καταγράψει και να χαρτογραφήσει τον εαυτό του παρουσιάστηκε ο «Μίτος» του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών που αποτελεί το νέο θεσμικό εργαλείο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» σε εκδήλωση για την απονομή των βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν στόχο το Δημόσιο να καταγράψει και να χαρτογραφήσει τον εαυτό του. Και μπορεί αυτό να ακούγεται προφανές, αλλά σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου. Σε όσες χώρες κι αν πήγαμε και σε όσες χώρες κι αν κάναμε την ερώτηση πόσες είναι οι διαδικασίες του κράτους σας, κανένας δεν μπορούσε να μας απαντήσει. Ενώ μια τράπεζα μπορεί», απάντησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Υπογράμμισε ότι γίνεται αυτή τη στιγμή μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ελληνικό Δημόσιο, η οποία έχει να κάνει με τα ίδια τα στελέχη του Δημοσίου να καταγράφουν το σύνολο των διαδικασιών του ελληνικού κράτους με τρόπο ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται ο άνθρωπος.

«Βλέπουμε τις διαδικασίες από τη θέαση του πολίτη και όχι αυτή του κράτους», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το έργο της καταγραφής των διαδικασιών, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, εξελίσσεται εδώ και ένα χρόνο.

Στην συνέχεια θα δοθούν τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τέλος της επόμενης τετραετίας θα έχουμε τελείως διαφορετικό κράτος

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επανέλαβε την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών που χρησιμοποιούν ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, φέτος θα αγγίξουν το 1 δισεκατομμύριο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται ψηφιακά ΚΕΠΑ και Κάρτα Αναπηρίας με τροπολογία του υπ. Εργασίας

Οι ρυθμίσεις, που περιέχονται στην τροπολογία, ανοίγουν το δρόμο, ώστε, από το φθινόπωρο, όλη η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας, μέσω των ΚΕΠΑ, να γίνεται ηλεκτρονικά. Οι ασφαλισμένοι θα χρειάζεται να επισκεφθούν μια μόνο φορά τα ΚΕΠΑ την ημέρα της εξέτασής τους.
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπ. Ναυτιλίας

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως αποτελεί στόχο να προχωρήσει η κωδικοποίηση 40 υπηρεσιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το νηολόγιο, τη ναυτική εκπαίδευση, τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής ΝΕΠΑ και τη θυρίδα του ναυτικού.