ΓΔ: 2014.47 0.04% Τζίρος: 199.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Με 158 ψήφους εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Κυρώθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας μετά τη σημερινή ψηφοφορία που ακολούθησε την πενθήμερη σχετική συζήτηση. «Ναι» από 158 βουλευτές, «όχι» από 139.

Με 158 ψήφους υπέρ, κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2020.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 250 βουλευτών (39 όχι, 8 "παρών") ψηφίστηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, ενώ οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας ψηφίστηκαν από 242 βουλευτές (55 όχι).

Οι δαπάνες των υπολοίπων υπουργείων ψηφίστηκαν επίσης από 158 βουλευτές (139 κατά) με μόνη διαφοροποίηση στις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές (138 κατά).

Κατά την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της 5ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κκ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Στις πέντε ημέρες και 50 ώρες, που διήρκεσε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, τον λόγο έλαβαν 224 βουλευτές όλων των κομμάτων. Μίλησαν επίσης 34 μέλη της κυβέρνησης καθώς και οι έξι αρχηγοί. Συνολικά δηλαδή, μίλησαν 264 μέλη του κοινοβουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Στήριξη του Φάρου Τυφλών με μόνιμη χρηματοδότηση από τη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος θα χρηματοδοτείται μόνιμα από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό του έργο.
Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία δημοσίων υπαλλήλων στην Πορτογαλία για αυξήσεις 15% στους μισθούς

Οι δημόσιες υπηρεσίες της Πορτογαλίας παρέλυσαν λόγω απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, με συμμετοχή 80% σύμφωνα με τα συνδικάτα, απαιτώντας μεγαλύτερες αυξήσεις από τις κυβερνητικές προτάσεις.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό του ΠΟΥ

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές στη χρηματοδότηση για ανθρωπιστικές κρίσεις το 2024, με μείωση κατά 40%. Η μείωση οφείλεται και στη μείωση βοήθειας από τις ΗΠΑ και άλλους μεγάλους δωρητές, με το μέλλον να διαγράφεται ανησυχητικό.
Ρέιτσελ Ριβς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ριβς εξετάζει αύξηση φόρου εισοδήματος για μείωση ελλείμματος στη Βρετανία

Η Βρετανία εξετάζει πιθανή αύξηση του φόρου εισοδήματος για τη μείωση του ελλείμματος, κάτι που ίσως παραβιάσει προεκλογικές δεσμεύσεις. Τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, σύμφωνα με την Guardian.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το shutdown ΗΠΑ απειλεί μισθούς προσωπικού σε αμερικανικές βάσεις

Περίπου 12.000 πολιτικοί υπάλληλοι αμερικανικών βάσεων στη Γερμανία κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι λόγω του παγώματος προϋπολογισμού στις ΗΠΑ. Η ver.di ζητά κυβερνητική παρέμβαση για την κάλυψη των μισθών τους.