ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Βασίλης Κικίλιας Βουλή
Ο Βασίλης Κικίλιας μιλάει στη Βουλή κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Κικίλιας: Οι υπηρεσίες υγείας θα παραμείνουν δωρεάν

Τη διαβεβαίωση ότι οι υπηρεσίες υγείας δε θα επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες έδωσε ο υπ. Υγείας, Β. Κικίλιας, απαντώντας στις κατηγορίες του προκατόχου του, Ανδρέα Ξανθού.

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στη δωρεάν υγεία τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών.

«Οι πολίτες της χώρας αξίζουν τις καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, οι οποίες ήταν, είναι και θα παραμείνουν δωρεάν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στον προκάτοχο του, Ανδρέα Ξανθό, για την κριτική που άσκησε στην ομιλία του πρωθυπουργού και αφορά στις ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα).

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τη δωρεάν δημόσια υγεία. Μετά από 10 χρόνια δημοσιονομικής κρίσης, το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση, στήριξη και αναβάθμιση. Οι πόροι που απαιτούνται θα προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από ευρωπαϊκά κονδύλια και από το χρηματοδοτικό εργαλείο των ΣΔΙΤ. Ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται με επιτυχία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας.

«Για όσους κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», συνεχίζει, «αλλά κυρίως για τους πολίτες που πρέπει να γνωρίζουν, η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί, για παράδειγμα, να διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία του εξοπλισμού των δημόσιων νοσοκομείων, τον εξορθολογισμό του κόστους για τα νοσοκομεία μας, δηλαδή για τον φορολογούμενο και την έγκαιρη πρόσβαση του πολίτη σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση».

Ο Β. Κικίλιας καταλήγει επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει το θράσος να ασκεί κριτική, μας παρέδωσε, μεταξύ άλλων, κατά δήλωση των διοικητών που όρισε:

  • 1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς σύστημα διαλογής.
  • 3 στα 4 νοσοκομεία χωρίς καταγραφή του χρόνου αναμονής για τους πολίτες που ταλαιπωρούνται.
  • 4 στα 10 νοσοκομεία χωρίς ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών.
  • 1 στα 2 νοσοκομεία χωρίς ηλεκτρονικό φάκελο ασθενούς.
  • 85 από τα 118 νοσοκομεία χωρίς ισολογισμό».
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Πάνω από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα, λέει το Υπουργείο Υγείας

Από την αρχή του πολέμου Ισραήλ-Χεζμπολάχ, 1.238 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα, ανάμεσά τους 124 παιδιά, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 51 διασώστες και γιατροί νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας του Λιβάνου, από την έναρξη του πολέμου στις 2 Μαρτίου, 51 εργαζόμενοι στην υγεία, μεταξύ τους 46 διασώστες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές, ενώ στοχοθετήθηκαν και εννέα νοσοκομεία.
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαταβολή για υγειονομικές δαπάνες άνω των 300 ευρώ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νέα ΚΥΑ ορίζει την προκαταβολική κάλυψη υγειονομικών δαπανών άνω των 300 ευρώ για τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας και τη φροντίδα από την Πολιτεία προς όσους υπηρετούν τη χώρα.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγώνας δρόμου για οικογένειες από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο τον 2ο Αγώνα Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος οικογενειών στην παραλία, στο πλαίσιο δράσης του Υπουργείου Υγείας και της UNICEF κατά της παιδικής παχυσαρκίας.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα στις αρχές Απριλίου

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε 5.000 μόνιμες και 3.000 επικουρικές προσλήψεις στο ΕΣΥ έως το 2026, με κίνητρα για νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές και επικείμενη προκήρυξη 850 θέσεων ιατρών πανελλαδικά.