ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης: Εκλογές στην ώρα τους, απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα

Το 2023 θα διεξαχθούν οι εκλογές και η κυβέρνηση δε θα δεχτεί εκβιασμούς ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για στρατηγική λάσπης που έχει ως στόχο τον ίδιο.

Ως απίστευτα ψέματα που έχουν στόχο να βουλιάξουν τον τόπο στη λάσπη και αποτελούν μέρος της στρατηγικής του Αλ. Τσίπρα χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις του Κώστα Βαξεβάνη μέσω της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ανεβάζοντας τους τόνους ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κ. Βαξεβάνη ότι το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα καθώς, όπως είπε, ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης, για το δημοσίευμα της Κυριακής «πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος κ. Χατζηνικολάου. Έχουμε ένα δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζει μία σειρά από ονόματα τα οποία δήθεν ήταν υπό παρακολούθηση, χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό πράγματι συνέβαινε και χωρίς καμία απολύτως σύνδεση με εμένα προσωπικά, που κατηγορούμαι ότι είμαι ο «ιθύνων νους» αυτής της σκευωρίας».

Παραδέχτηκε ότι πραγματοποιούνται παρακολουθήσεις και υπάρχει κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator, αλλά ξεκαθάρισε ότι «είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα (...) θα ψηφίσουμε διάταξη η οποία θα απαγορεύει ρητά την πώληση τέτοιων λογισμικών στη χώρα μας. Δεν το έχει κάνει καμία άλλη χώρα. Όλες οι χώρες είχαν αντίστοιχα προβλήματα. Και δεν είμαστε σίγουροι ποιος μπορεί να διακινεί αυτά τα κέντρα. Αυτό για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι, είναι ότι η ΕΥΠ δεν ήταν αυτή. Kαι προφανώς εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συκοφαντίες και παρομοίασε τη συγκεκριμένη υπόθεση με την υπόθεση της Novartis, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ίδια υπόθεση, σου ´πα μου ´πες, την ίδια ιστορία βλέπουμε με τους ίδιους υποκινητές» Σημείωσε, δε, πως ακόμη ένας στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διασπορά διχόνοιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκκωφαντική απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος τονίζοντας πως εδώ και μία επταετία στοχοποιείται προσωπικά με επιθέσεις λάσπης «αν με βλέπετε έτσι, ελαφρώς συγχυσμένο, για αυτό το θέμα νομίζω ότι μπορείτε να κατανοήσετε την αγανάκτησή μου. Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά με διαρκείς επιθέσεις λάσπης. Γιατί; Γιατί έχω αναλάβει μία προσπάθεια να σύρω τη χώρα προς μία κατεύθυνση εκσυγχρονισμού. Προφανώς αυτή η προσπάθεια, κ. Χατζηνικολάου, έχει ενοχλήσει πολλούς και γι’ αυτό και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να με πολεμήσουν με κάθε τρόπο και με κάθε σκοπό» τονίσε.

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του στελέχους της διοίκησης του Ολυμπιακού κ.Βρέντζου περί «εγκληματικής οργάνωσης», σημείωσε ότι κάποιοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους. «Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, οι επιχειρηματίες δεν είναι υποβολείς μας. Η κυβέρνηση κι εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Να αντιληφθούν το ρόλο τους» σημείωσε και τόνισε, παράλληλα, ότι τα Μέσα Ενημέρωσης αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση του ιδιοκτήτη τους, γεγονός που δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα για τον ίδιο είναι επικριτικά και σημείωσε ότι υπάρχουν εφημερίδες που είναι «οχετός». 

Για το αν έχουν αυτές οι υποθέσεις βλάψει τη ΝΔ, απάντησε ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι βοήθησαν. «Κυβερνάμε 3,5 χρόνια, υπάρχει ένα ισοζύγιο. Ανέλαβε εντολή να συγκρουστώ με κεκτημένα, με συμφέροντα, να κινήσω τη χώρα στο δρόμο του εκσυγχρονισμού. δεν πρόκειται να κάνω πίσω, την ώρα των εκλογών θα μπούνε όλα στο ζύγι» σημείωσε ξεκαθαρίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές. Η χώρα έχει Σύνταγμα, όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Βουλή να με αμφισβητήσει, είπε. Ερωτώμενος για συνεργασίες τόνισε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα εν πολλοίς θα μας υποδείξει τις όποιες δυνατότητες συνεργασίας. Αλλά θα επαναλάβω ότι για εμένα η κάλπη η οποία θα καθορίσει τους κυβερνητικούς σχηματισμούς που θα κυβερνήσουν τη χώρα την επόμενη τετραετία, αν θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή -εφόσον κερδίσουμε τις εκλογές- ή αν θα χρειαστεί να συμμαχήσουμε με άλλο κόμμα, θα είναι οι δεύτερες κάλπες, κ. Χατζηνικολάου, και όχι οι πρώτες. Διότι οι πρώτες, πολύ απλά, γίνονται με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε».

Το καλάθι του νοικοκυριού

Αναφορικά με την ακρίβεια, που μαστίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε πως αυτή είναι εισαγόμενη, «είναι ακρίβεια Πούτιν και όχι Μητσοτάκη», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες της αντιπολίτευσης. Για το καλάθι του νοικοκυριού ο πρωθυπουργός τόνισε πως εισήχθη για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και πως έως τώρα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά.

Σε ερώτηση δε γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν προκρίνει το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν μας εγγυάται ότι η μείωση θα καταλήξει στον καταναλωτή, σημειώνοντας επίσης πως μία τέτοια εξέλιξη θα επιβράβευε και όλους όσοι δεν την έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον επίκειται κυβερνητική παρέμβαση για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης, ο πρωθυπουργός απάντησε: «δεν είμαι έτοιμος να σας πω, θα δούμε ποιες δυνατότητες έχουμε, οτιδήποτε κάνουμε θα γίνει πολύ προσεκτικά και μετρημένα, καθώς δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τον προϋπολογισμό. Όταν είμαστε έτοιμοι θα το μάθετε από τα αρμόδια όργανα».

Άμεση έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε άμεση έναρξη των σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι η έναρξη αυτή τοποθετείται μέσα στις επόμενες ημέρες. «Όταν λέω άμεσα, εννοώ τις επόμενες ημέρες, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, από την ExxonMobil.

Η χώρα μας -όπως έχω πει πολλές φορές- ασχέτως της προσήλωσης στην οποία έχει στη γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει αν έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια τη δική μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.Επομένως, αυτές οι έρευνες θα ξεκινήσουν από την ExxonMobil τις επόμενες μέρες» τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Τέμπη: Προσωπικό μου στοίχημα να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ

Ο πρωθυπουργός, στην καθιερωμένη ανασκόπηση του στο Facebook, αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να εξαλειφθούν παθογένειες που κρατάνε πίσω τη χώρα διαχρονικά, ενώ δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας

Σε ομιλία του στο Μαρούσι ο πρωθυπουργός, είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στα Τέμπη ότι «Η καλύτερη δικαίωση για την θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: To market pass συμπληρωματικό στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στον εβδομαδιαίο απολογισμό του, αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού που έρχεται, στις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, αλλά και στους Guns Ν’ Roses που έρχονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να δώσουν συναυλία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: Θα είμαι υποψήφιος στο νομό Έβρου

Δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη, χωρίς να δίνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως είπε «τώρα πιστεύω πια ότι οι πολίτες μας πιστεύουν όταν μιλάμε για την εξάντληση της τετραετίας».