ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dendias, Ypex
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανατ. Μεσόγειος, μεταναστευτικό στην ατζέντα των συνομιλιών Δένδια στη Ρώμη

Οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τους Ιταλούς αξιωματούχους αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων και στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσκεψη στη Ρώμη θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Ιταλό ομόλογό του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τελευταίου, στις 22 Οκτωβρίου 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περίπου στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία, γεύμα εργασίας του υπουργού Εξωτερικών με τη νέα πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Στεφανία Κράξι.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζιούλιο Τρεμόντι.

Οι συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών με τους Ιταλούς αξιωματούχους κατά την παραμονή του στη Ρώμη αναμένεται να επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για το επεισόδιο στη Λιβύη: Η Τρίπολη δεν τήρησε τη συμφωνία

Αναφορικά με τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ, και το στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «ήταν απολύτως στη γραμμή που εμείς θα θέλαμε να είναι».
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Στην υπουργική διάσκεψη για τη Λιβύη για πρώτη φορά η Ελλάδα

Η Ελλάδα επιδιώκει να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάνει νέα διπλωματικά ανοίγματα και να καλλιεργήσει σχέσεις πέρα από το παραδοσιακό πλέγμα των συνεργείων που έχει αναπτύξει.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Κοινή γραμμή με την Αλγερία ενάντια σε κάθε είδους ξένη εμπλοκή στη Λιβύη

«Η Ελλάδα, ένας πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και μια χώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Λιβύη, παραμένει έτοιμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Λιβύη», σημείωσε ο κ Δένδιας.