ΓΔ: 1204.12 0.34% Τζίρος: 12.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:36:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Theodorikakos
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο αποτελεί επένδυση εθνικής ασφάλειας

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την κατασκευή του Φράχτη στο μήκος και των 140 χιλιομέτρων της μεθορίου, είτε υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είτε όχι.

Σημαντική επένδυση για την ασφάλεια της χώρας, που όχι μόνο αποτρέπει την παράνομη είσοδο μεταναστών, αλλά αποτελεί και οχυρωματικό έργο, χαρακτήρισε το Φράχτη στον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση». Δήλωσε επίσης ότι το έργο στα σύνορα της χώρας το θέλουν όλοι οι Έλληνες. 

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει την κατασκευή του Φράχτη στο μήκος και των 140 χιλιομέτρων της μεθορίου, είτε υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση είτε όχι, ενώ τόνισε ότι τα 35 χλμ για τα οποία υπέγραψε σύμβαση την Παρασκευή θα ολοκληρωθούν εντός του 2023. Η κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκούς πόρους.

Αναφερόμενος στη στάση του κ. Παπαδημούλη τόνισε: «Αυτή η πράξη στρέφεται ενάντια στα εθνικά συμφέροντα. Και οφείλει ο κ. Τσίπρας να τον αποπέμψει. Οφείλει να εγκαταλείψει την επαμφοτερίζουσα στάση του. Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει πρωθυπουργός και θα έπρεπε να έχει ξεκάθαρη άποψη. Να πει ναι ή όχι. Τι θα έκανε; Θα γκρέμιζε το Φράχτη; Ή βάζει τους μισούς να λένε τα μεν και ο ίδιος κρατάει μια στάση που κανένας δεν μπορεί να εμπιστευθεί;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να μη έχει αλλάξει καθόλου. Παραμένουν σε μια γραμμή ότι «στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα» και στον Έβρο που υπάρχουν τα σύνορα, «ας τα αφήσουν να γίνουν ξέφραγο αμπέλι». Δεν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε σε καμία περίπτωση, την κατασκευή αυτού του έργου», είπε και τόνισε ότι οι ακρίτες είναι υπέρ της κατασκευής του Φράχτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε όσους αντιτίθενται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να αναλογισθούν τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αν εκατομμύρια μεταναστών είχαν περάσει από τα ελληνικά σύνορα. Και υπενθύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περί τους 1.500 διακινητές. Σημείωσε ότι προχθές οι ελληνικές Αρχές συνέλαβαν 41 διακινητές.

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Πακιστανών τρομοκρατών, είπε ότι «τα στοιχεία είναι δεμένα και γι’ αυτό οι συλληφθέντες προφυλακίσθηκαν, ενώ τόνισε ότι έχει τεράστια σημασία για την εικόνα της χώρας το γεγονός ότι οι τρομοκράτες συνελήφθησαν πριν προλάβουν να δράσουν». Επανέλαβε κατηγορηματικά, ότι «αποδεικνύεται στην πράξη πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Και την ασφάλεια της χώρας μας, σημείωσε, πρέπει να τη διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης του Έβρου είναι αποτελεσματικός και θα επεκταθεί

«Όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε ότι όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα στον Έβρο ήταν ξέφραγο αμπέλι και στη θάλασσα δεν αναγνώριζαν ότι υπάρχουν σύνορα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Θα αυξηθεί η αστυνόμευση με περιπολίες και κάμερες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η ΕΛΑΣ πάσχει σε ανθρώπινο δυναμικό και για το λόγο αυτό σχεδιάζεται η αύξηση των καμερών ώστε να ενισχυθεί η τροχαία αστυνόμευση και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Στο πλευρό των πολιτών που πλήττονται από την κακοκαιρία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως το ανθρώπινο δυναμικό της Αστυνομίας συμμετέχει στον αγώνα που δίνεται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πρωτοφανή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Αμείλικτοι απέναντι σε οιονδήποτε παριστάνει τον σερίφη

Ο υπουργός απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα στον Έβρο και την αιχμαλωσία και απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών, από πολίτες.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Θα υπάρξει επιπλέον απόδοση ευθυνών για τη Νέα Φιλαδέλφεια

«Η απόδοση ευθυνών θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα αιματηρά επεισόδια που συνέβησαν στις 7 Αυγούστου.