ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nikos Libertas / SOOC

Θ. Σκυλακάκης: Πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση η Ελλάδα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε πολλά και φιλόδοξα σχέδια για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα.

Πάνω από τις μισές Ανανεώσιμες Πηγές, που διαθέτουμε σήμερα, έχουν μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε δηλώσεις του μετά την σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε: «Είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε, σήμερα, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συζητήσαμε, εξαντλητικά, τα μεγάλα θέματα. Σήμερα καλύψαμε, κατά κύριο λόγο, τα θέματα της ενέργειας και ορισμένα περιβαλλοντικά. Την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει πετύχει η Ελλάδα, μέχρι σήμερα.

Ειδικά στην εισαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πάνω από τις μισές Ανανεώσιμες Πηγές, που διαθέτουμε σήμερα, έχουν μπει επί της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια μεγάλη αλλαγή αυτή στην ενεργειακή αγορά. Πολλά περισσότερα, φιλόδοξα σχέδια έρχονται για το μέλλον, ώστε η Ελλάδα να είναι μία χώρα πρωτοπόρος στην ενεργειακή μετάβαση.

Επίσης, συζητήσαμε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, που είναι απόλυτα επίκαιρα, σήμερα, τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και συνολικότερα. Η προσπάθεια του Υπουργείου έχει μέσα και τη φροντίδα για τους ενεργειακά ευάλωτους, που είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που θίξαμε και στις προγραμματικές δηλώσεις. Και τα θέματα της καλής λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που επίσης είναι μία πολύ σημαντική προτεραιότητα. Και για όλα αυτά, πήραμε κατευθύνσεις, πήραμε οδηγίες και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στις επόμενες εβδομάδες, καταρχάς, και μήνες και χρόνια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energeia_ape
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ελληνικές προτάσεις για την ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

H γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η χαμηλού κόστους ανανεώσιμη ενέργεια συνιστά αποτελεσματική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ.
Kostas Skrekas, Ypourgeio Energeias, Energeia, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο «πράσινης» ενέργειας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε την μεγιστοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας και τόνισε τη σημασία της επέκτασης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ).
Kostas Skrekas, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας: Θα ανακτήσουμε 6 δισ. υπερέσοδα μέσα στον επόμενο χρόνο

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως τα σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο, από τα υπερ-έσοδα του ειδικού λογαριασμού των ΑΠΕ, του ΕΛΑΠΕ, η κυβέρνηση τα έχει επιστρέψει στους πολίτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση και μέτρα για κάλυψη του ΕΛΑΠΕ

Ο υπουργός αναφέρει ότι οι παρεκκλίσεις για δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα από 4 στρέμματα θα καταργηθούν το 2022, ωστόσο στο μεσοδιάστημα δεν θα μετράει ο χρόνος για την έκδοση εγκρίσεων από την δασική και την αρχαιολογική υπηρεσία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oι τρεις άξονες της ρύθμισης που επεξεργάζεται το ΥΠΕΝ για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Έτοιμη στο τέλος Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για το θέμα των υπεράκτιων ΑΠΕ. Σε ποιους άξονες θα κινηθεί η συνολική ρύθμιση για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα που επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.