ΓΔ: 2484.69 0.38% Τζίρος: 304.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χέρι σε κάλπη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 86.000 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα

Σήμερα έγιναν μέλη 21.329 άτομα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως προς την συμμετοχή είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα αφού μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Ξεπερνά τις προσδοκίες η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου αρχηγού. Όπως μεταδίδεται 250 άτομα ψηφίζουν από νωρίς το πρωί ανά λεπτό και όλα δείχνουν ότι ο τελικός αριθμός όσων ψηφίσουν θα είναι μεγάλος. Μέχρι τις 15:30 έχουν ψηφίσει πάνω από 86.087 στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000. Σήμερα έγιναν μέλη 21.329 άτομα. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ως προς την συμμετοχή είναι ενθαρρυντικά για το κόμμα αφού μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στα εκλογικά κέντρα της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης.

Τη μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε τόσο η Ράνια Σβίγγου με ανάρτηση της στην πλατφόρμα Χ όσο και ο Νίκος Παππάς. «Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο X. «Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά», τονίζει η κ. Σβίγκου.

«Η συμμετοχή μέχρι στιγμής ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δυναμώνει. Πάμε να διαψεύσουμε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Πάμε για την παράταξη της νίκης», αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Νίκος Παππάς, σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ. Προσθέτει, δε, ότι θεωρεί αυτονόητο πως εάν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση.

Περίπου στις 21:00 θα υπάρχει εικόνα για το 50% των αποτελεσμάτων και γύρω στις 11 το βράδυ θα είναι γνωστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νέο αρχηγό από σήμερα ή θα χρειαστεί και β΄γύρος στις 24 Σεπτεμβρίου. Την προεδρία του κόμματος διεκδικούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της κάλπης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Στόχος μας ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ενωτικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές και στηρίζει το εγχείρημα Τσίπρα, αποφεύγοντας αντιπαραθέσεις. Στόχος η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς στην ΚΕ: Εκλογική ενότητα, συνεργασία ή μεμονωμένες αποχωρήσεις;

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως το δίλημμα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει ενωμένος προς συνεργασίες ή αν θα διασπαστεί με ατομικές αποχωρήσεις, ασκώντας κριτική στην ηγεσία για έλλειψη σχεδίου επανεκκίνησης.
Παύλος Πολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Όχι σε διάλυση - ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης και 36 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με κείμενό τους αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, αν δεν υπάρξει ενωτικό σχήμα, καλώντας και άλλους να στηρίξουν τη δημιουργία νέας πλειοψηφίας και τη διαφύλαξη του κόμματος.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Πλήθος με σημαίες ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυμπιζής: Κλειδί η ενωτική λίστα προοδευτικών με κομβικό ρόλο Τσίπρα

Ο Χρήστος Κυμπιζής πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο προοδευτικών δυνάμεων και τόνισε πως δεν τίθεται θέμα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Νέος πολιτικός φορέας από την κοινωνία με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο

Ο πρώην πρωθυποργός, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε παρών στις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι το κόμμα του θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ή νωρίτερα. Τόνισε ότι η συσπείρωση θα γίνει στην κοινωνία, χωρίς όρους ή κοινοβουλευτική ομάδα.