«Καρφιά» Καραμανλή προς Τσίπρα πως χάρισε 500 εκατ. σε μεγαλοεργολάβους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου αναφέροντας πως ο δρόμος θα ήταν έτοιμος αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έσπαγε το έργο στα 8.

Μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από την Ηλεία όπου εξέφρασε την ανησυχία του για την ολοκλήρωση των έργων στον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση πως ακολουθεί εκδικητική πολιτική στα έργα υποδομών, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε πως «Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατ. πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στις ανησυχίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ολοκλήρωση του έργου υπογραμμίζοντας: «Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8, ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, «Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί».

«Το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες», υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ