ΓΔ: 953.5 0.19% Τζίρος: 25.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:35:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

«Καρφιά» Καραμανλή προς Τσίπρα πως χάρισε 500 εκατ. σε μεγαλοεργολάβους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου αναφέροντας πως ο δρόμος θα ήταν έτοιμος αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έσπαγε το έργο στα 8.

Μετά τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα από την Ηλεία όπου εξέφρασε την ανησυχία του για την ολοκλήρωση των έργων στον οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση πως ακολουθεί εκδικητική πολιτική στα έργα υποδομών, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέφερε πως «Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατ. πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στις ανησυχίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ολοκλήρωση του έργου υπογραμμίζοντας: «Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8, ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος».

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, «Η κυβέρνηση μας, με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί».

«Το ελληνικό δημόσιο δε θα ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για την υλοποίηση του έργου από το ποσό που έχει ήδη καθοριστεί με τις υπάρχουσες εργολαβίες», υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η «ιπτάμενη» περιφερειακή οδός στη Θεσσαλονίκη

Η νέα Ανατολική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης (Flyover) θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος έργου 13 χιλιόμετρα. Κατατέθηκαν δεσμευτικές προσφορές και για το έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη».
odos_pyrgos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζεται η οδική ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα - Πύργος»

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το σημαντικό έργο ύψους 30 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια στον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα -Πύργος» με την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης και νέων στηθαίων ασφαλείας μεταξύ άλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Τρέχει το πλάνο για αναβάθμιση των υποδομών της Κρήτης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών στην Κρήτη θα μετατρέψουν το νησί σε κόμβο της Αν. Μεσογείου ενώ θωρακίζεται αντιπλημμυρικά για να μην ξαναζήσει φαινόμενα του παρελθόντος.