ΓΔ: 945.03 -1.18% Τζίρος: 20.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:15:10 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
anagnostou-epsilon net
Φώτο: Βασιλική Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net

Β. Αναγνώστου στο BD: Χρονιά ορόσημο για την Epsilon Net το 2021

Για τις ευκαιρίες που δημιουργούν το myDATA και το Ταμείο Ανάκαμψης και για τη μεγάλη αύξηση συνδρομητών και οικονομικών μεγεθών μιλά στο Business Daily η Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net.

Χρονιά ορόσημο για την εξέλιξη της εταιρείας, που θα αποτελέσει και τη βάση για την ανάπτυξη στην τριετία 2022 - 2024 αποτελεί το 2021 για την Epsilon Net. Ως όμιλος η Epsilon Net έχει ξεπεράσει τις 80.000 εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα και αναμένεται να καταγράψουν σημαντική αύξηση μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η διασύνδεση των επιχειρήσεων με το myDATA και η ηλεκτρονική τιμολόγηση θα δώσουν περαιτέρω ώθηση. Παράλληλα, η εταιρεία πληροφορικής ολοκληρώνει την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων και των τμημάτων που προήλθαν από εξαγορές και σχεδιάζει την επέκτασή της στο εξωτερικό.

«Η διασύνδεση των επιχειρήσεων με το myDATA και η ηλεκτρονική τιμολόγηση δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των πωλήσεων στο τομέα του Business Software, που θεωρούμε ότι θα συνεχισθεί και το 2022», αναφέρει σε συνέντευξη στο Business Daily, η Βασιλική Αναγνώστου, Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net. Σημειώνει ότι «τα υψηλά ποσοστά ανόδου των οικονομικών μεγεθών απεικονίζουν τόσο τη συνεχιζόμενη δυναμική στην οργανική ανάπτυξη, όσο και την παράλληλη σημαντική συνεισφορά των εξαγορών των τελευταίων 12 μηνών». Ήδη ο όμιλος έχει υπερδιπλασιάσει τον κύκλο εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2021, με τα αποτελέσματα της χρήσης να αναμένονται εξίσου βελτιωμένα.

Η συνέντευξη της κ. Βασιλικής Αναγνώστου:

  • Πρόσφατα αναφέρατε πως βλέπετε σημαντικές ευκαιρίες από την ηλεκτρονική τιμολόγηση και διασύνδεση των επιχειρήσεων με το myDATA. Στο πλαίσιο αυτό, πώς διαμορφώνεται ο τζίρος σας με βάση την πληθώρα λύσεων που προσφέρετε;

Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων του Ομίλου μας από 30.000 εγκαταστάσεις στις αρχές του 2020 αριθμεί σήμερα πάνω από 80.000 ενεργές εγκαταστάσεις, ως αποτέλεσμα: της συνεχιζόμενης οργανικής μας ανάπτυξης, της κυρίαρχης θέσης του Ομίλου στον τομέα της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών βιβλίων myDATA της ΑΑΔΕ, και της πελατειακής βάσης που προήλθε από τις στρατηγικές εξαγορές της SINGULARLOGIC,  της DATA COMMUNICATION, της TECHNOlife και της iQom. 

Σημαντικό τμήμα της ανάπτυξής μας οφείλεται στα εξειδικευμένα προϊόντα της σειράς “SMART” που καλύπτει με ολοκληρωμένο τρόπο τις ανάγκες ηλεκτρονικής τιμολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών, πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Οι συνδρομητές έχουν ξεπεράσει τους 25.000 μέχρι σήμερα και αναμένουμε σημαντική αύξηση μέχρι το τέλος του έτους. Πράγματι, λοιπόν, η διασύνδεση των επιχειρήσεων με το myDATA και η ηλεκτρονική τιμολόγηση δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των πωλήσεων στο τομέα του Business Software, που θεωρούμε ότι θα συνεχισθεί και το 2022. Ένα πεδίο κομβικό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στο οποίο ο Όμιλος Epsilon Net, ως ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους Παρόχους Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης στην Ελλάδα, έχει εδραιώσει και καθημερινά ενισχύει δυναμικά την ηγετική του θέση.

Επιπρόσθετα, την απρόσκοπτη αναπτυξιακή πορεία και τη συνεχή αύξηση του μεριδίου αγοράς του Ομίλου εγγυώνται το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων (λογιστικά γραφεία, συστήματα ERP, εφαρμογές μισθοδοσίας και συστήματα HR) το άρτιο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και η υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας. Αδιαμφισβήτητα, καταλυτική επίδραση έχει η συνεχής επενδυτική στρατηγική του oμίλου σε τεχνολογίες web και cloud με έμφαση στις καινοτόμες πλατφόρμες λογισμικού Galaxy και PYLON, η οnline σύνδεση των επιχειρήσεων με τα λογιστικά γραφεία καθώς και η εδραιωμένη θέση της Epsilon HR στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού και της Μισθοδοσίας.

Τα υψηλά ποσοστά ανόδου των οικονομικών μεγεθών απεικονίζουν τόσο τη συνεχιζόμενη δυναμική στην οργανική ανάπτυξη, όσο και την παράλληλη σημαντική συνεισφορά των εξαγορών των τελευταίων 12 μηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών του oμίλου για το 1ο εξάμηνο 2021 κυμαίνεται σε ποσοστό 111%, ενώ εκτιμούμε ανάλογη πορεία για τα συνολικά αποτελέσματα του έτους.

  • Οι πόροι που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Ποιος είναι ο προγραμματισμός της εταιρίας για να εκμεταλλευτεί αυτή τη μοναδική ευκαιρία που υπάρχει για τις εταιρίες πληροφορικής, για την επόμενη διετία;

Βασικός στόχος του ομίλου μας είναι η ολοκληρωμένη συμμετοχή μας στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα. Για το λόγο αυτό, παρακολουθούμε συστηματικά τις εξελίξεις στο επίπεδο των νέων δυνατοτήτων χρηματοδότησης που θα προκύψουν το προσεχές διάστημα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» και του «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Έχουμε προετοιμαστεί ήδη για τις λύσεις και τις συνέργειες που θα κάνουμε με στόχο να προσφέρουμε στο πελατολόγιο μας - ελεύθερους επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις, λογιστικά γραφεία και μεγάλες επιχειρήσεις και ομίλους - τις τεχνολογικές λύσεις που θα τους οδηγήσουν στον πραγματικό Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Ο όμιλος μας σήμερα έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να απευθύνεται στο σύνολο της Ελληνικής αγοράς και να διαθέτει πολλαπλές κάθετες λύσεις, όπως ενδεικτικά αναφέρονται οι κλάδοι του Hospitality, του Retail, του Fuel, της Ενέργειας και πολλές άλλες.

  • Ποια είναι τα σχέδια σας για την επόμενη διετία; Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε περισσότερες εξαγορές και συνεργασίες με στόχο να διευρύνετε την γκάμα προϊόντων που θα προσφέρετε στους πελάτες; Υπάρχει περίπτωση για μείωση του τιμολογίου σας;

Το σύνολο των προϊόντων, υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του ομίλου σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021 απεικονίζοντας την ένταση της θετικής τάσης για μια αναπτυξιακή χρονιά. Το 2021 εκτιμούμε ότι θα αποτελέσει χρονιά - ορόσημο στην εξέλιξη του ομίλου μας και τη βάση για την ανάπτυξή μας στην τριετία 2022-2024.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου και η λειτουργική ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων και των τμημάτων που προήλθαν από τις στρατηγικές εξαγορές των εταιριών SINGULARLOGIC σε συνεργασία με την SPACE HELLAS & DATA COMMUNICATION ολοκληρώθηκε με επιτυχή τρόπο και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας. Εκτιμούμε ότι η λειτουργική ενοποίηση διαφόρων τμημάτων θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη οικονομίων κλίμακος για τα επόμενα 3 έτη, αποτελώντας τη βάση για τη βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου μας, ενώ, ταυτόχρονα, αποτελεί και το επιχειρησιακό μοντέλο που θα εφαρμόσουμε για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση των μελλοντικών εξαγορών.

Ο όμιλος μας υλοποιεί τον στρατηγικό του σχεδιασμό για συστηματική διεύρυνση της πελατειακής του βάσης και των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει τόσο σε οριζόντιο επίπεδο όσο και σε δυναμικές κάθετες αγορές στην Ελλάδα, με την παρουσίαση εξειδικευμένων λύσεων και την επίτευξη στοχευμένων στρατηγικών συνεργασιών, ενώ, παράλληλα, σχεδιάζουμε και τη σταδιακή επέκτασή μας στο εξωτερικό.

Αναφορικά με την ερώτηση σας για πιθανή μείωση του τιμολογίου μας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι πάντοτε φροντίζουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας εξαιρετικά προϊόντα & υπηρεσίες σε συνδυασμό με ανταγωνιστικό επίπεδο τιμολόγησης. Στόχος όλης της στρατηγικής μας είναι να παρέχουμε εξαιρετικό επίπεδο χρηστικότητας, απόλυτη συμβατότητα με το νομικό πλαίσιο και υψηλό επίπεδο προστιθέμενης αξίας. Οι πελάτες μας έχουν αναγνωρίσει την προσπάθειά μας, μας εμπιστεύονται και γι’ αυτό συνεχίζουμε την κοινή μας πορεία στην ελληνική αγορά για 20 έτη. Το ποσοστό της διατηρησιμότητας του πελατολογίου μας το 2020 ήταν στο ποσοστό 98,5%.

  • Ποιες υπηρεσίες και προϊόντα αναζητούν περισσότερο οι εταιρίες στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό; Ποιες είναι οι ανάγκες που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις;

Στην πορεία προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σύγχρονα προϊόντα πληροφορικής και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης δεν ζητούν μόνο οι μεγάλες και μεσαίες εταιρίες, αλλά και οι μικρές & πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε αυτή την πορεία νομίζουμε ότι οι κύριες έννοιες είναι η δικτύωση και η αυτοματοποίηση στην ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων.

Στόχος του oμίλου μας είναι να καλύψουμε με τον πλέον καλύτερα τεχνικά τρόπο αυτές τις απαιτήσεις. Η διασύνδεση των επιχειρήσεων με την πλατφόρμα myDATA δεν είναι μια απλή απαίτηση νομικής συμμόρφωσης, αλλά θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ επιχειρήσεων, μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου, καθώς και μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων χρηματοδότησης. Η κοινωνία μας και η ελληνική οικονομία αλλάζουν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι ψηφιακές «αγορές» και οι ψηφιακές συναλλαγές θα πρωταγωνιστήσουν.

Αξιοποιούμε τεχνολογίες αιχμής, διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, άρτιο επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και υψηλή τεχνογνωσία και φυσικά δεν σταματάμε να δημιουργούμε νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες προς τους πελάτες μας με στόχο πάντα την υψηλή προστιθέμενη αξία. Προσφέρουμε Web και Cloud λύσεις για οποιοδήποτε μέγεθος επιχείρησης, καλύπτοντας 360° τις ανάγκες σύγχρονων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ιδρυτές της Hellas Direct, Αλέξης Πανταζής και Αιμίλιος Μάρκου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το άλμα ανάπτυξης της Hellas Direct και το ψηφιακό μέλλον των ασφαλειών

Σε συνέντευξη στο Business Daily οι ιδρυτές της Αλ. Πανταζής και Αιμ. Μάρκου μιλούν για την ψηφιακή ασφαλιστική εταιρεία, τις αλλαγές που φέρνει η τεχνολογία, την πιθανή ένταξη σε χρηματιστήριο και για το ελληνικό οικοσύστημα startups.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κ. Γεράρδος στο BusinessDaily: Πώς αλλάξαμε την Πλαίσιο σε τρεις ημέρες

Σε συνέντευξη στο Business Daily, ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Computers μιλά στη Μ. Νικόλτσιου για την ανταπόκριση στις συνθήκες της πανδημίας, την post-Covid οικονομία και την ανάπτυξη της αλυσίδας χωρίς να αποκλείει και εξαγορές.
Κυριάκος Πιερρακάκης, Μαρία Νικόλτσιου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κυρ. Πιερρακάκης στο BD: Ποιες είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στη Μ. Νικόλτσιου στο Business Daily παρουσιάζει τις ψηφιακές υπηρεσίες που έρχονται στη ζωή μας, τα μεγάλα έργα πληροφορικής που μεταμορφώνουν τη χώρα και απαντά στην κριτική για αργό και ακριβό internet.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κούρσα επενδύσεων σε κέντρα δεδομένων, ποιοι είναι οι έξι ισχυροί παίκτες

Η Αττική μπορεί να μετατραπεί σε δεύτερη Μασσαλία και να αποτελέσει ακόμα μια σημαντική ψηφιακή πύλη διασύνδεσης της δυτ. Ευρώπης με Αφρική και Ασία. Ποιες εταιρείες πρωτοστατούν στις επενδύσεις.