ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: 9to5Mac

Το νέο κατάστημα της Apple αλλάζει την εμπειρία της τεχνολογίας

Ένα μοναδικό χώρο εγκαινίασε η Apple στο Μαϊάμι με το κατάστημα Apple Aventura που αντλεί έμπνευση από την αρ ντεκο αρχιτεκτονική της πόλης και την συνδέει μοναδικά με την τεχνολογία.

Ένας πυκνοφυτεμένος κήπος, με τραπέζια και καρέκλες από τικ, καλωσορίζει τους επισκέπτες στο νέο κατάστημα της Apple που συγκλονίζει τον επισκέπτη και μετατρέπει την εμπειρία ενός καταναλωτή που περιβάλλεται από την τεχνολογία.

Το κατάστημα της Apple στο Μαϊάμι ολοκληρώθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners και είναι εμπνευσμένο από την αρ ντεκό αρχιτεκτονική της πόλης. Σχεδιασμένο με στενή συνεργασία με την ομάδα ντιζάιν της εταιρείας, της οποίας ηγείται ο Σερ Τζόναθαν Άιβ -Τζόνι Άιβ, για τους πολλούς- φέρνει τον κόσμο κάτω από μια κυματοειδή θολωτή στέγη, η οποία σαφώς αναφέρεται στη ναυτική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του Μαϊάμι. Βρίσκεται στη νέα πτέρυγα του mall «Aventura», δίπλα σε έναν πύργο με ελικοειδή κλίμακα που σχεδίασε ο Βέλγος καλλιτέχνης Κάρστεν Χέλερ.

«Αγαπάμε την τιμιότητα και καθαρότητα του τσιμέντου» δήλωσε ο επικεφαλής του Foster + Partners, Στέφαν Μπέλινγκ. «Η γλώσσα και η υλικότητα στο "Apple Aventura" έχει ως πηγή έμπνευσης τις λευκές αρ ντεκό παραδόσεις και το κλίμα του Μαϊάμι, εκφράζοντας τον χώρο και την κουλτούρα του. Είναι το πρώτο κατάστημα της εταιρείας με λευκό προκατασκευασμένο τσιμέντο ως κυρίαρχο δομικό υλικό και, επίσης, είναι συνέχεια της υλικότητας που εξερευνήσαμε στο Apple Park».

«Αυτό το κατάστημα είναι, για εμένα, πολύ "Μαϊάμι" - τα ιδιαίτερα δέντρα, το φως και η καινούργια στέγη» πρόσθεσε ο Τζόνι Άιβ, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι φέτος αποχωρεί από την εταιρεία. «Είναι, επίσης, πεμπτουσία της εταιρείας, παντρεύοντας το υπαίθριο λαϊφστάιλ με μια αίσθηση ελευθερίας που είναι εγγενής στον τρόπο που δουλεύουμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ