ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
startup-technology
Φώτο: Shutterstock

Ξεκίνησε η λειτουργία του Silicon Valley Greek Hub στο Σαν Φρανσίσκο

To hub που θα αποτελείται από εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες στοχεύει να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας, προσφέροντας υποστήριξη σε επιχειρηματίες που θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στη Silicon Valley.

Ξεκίνησε την λειτουργία του το Silicon Valley Greek Hub (SVGH) που πρόκειται να ενισχύσει το ελληνικό οικοσύστημα startup και την διασύνδεσή του με την «Μέκκα» της τεχνολογίας.  

Την επίσημη έναρξη του Silicon Valley Greek Hub (SVGH) πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τον Γιάννη Σμυρλή, Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣΕ του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο του Enterprise Greece, με την άφιξη τους στο Σαν Φρανσίσκο όπου πραγματοποιούν επίσκεψη εργασίας. Μέλη της ομογένειας, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Silicon Valley παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στο Ελληνικό Προξενείο.

Η SVGH είναι μια πρωτοβουλία δικτύωσης που δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο και μέλη της αποτελούν Έλληνες της Bay Area που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας με διάφορες ειδικότητες (στελέχη επιχειρήσεων, ιδρυτές startup, ακαδημαϊκοί ερευνητές, ειδικοί σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου κ.α.). Φιλοδοξώντας να συνδέσει τη Silicon Valley με το παγκόσμιο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, στο πλαίσιο της Οικονομικής Διπλωματίας, η SVGH ανοίγει το δρόμο για δημιουργικές συνέργειες στην επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις, το εμπόριο και την τεχνολογία.

Η βασική ομάδα της πλατφόρμας SVGH αποτελείται από εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες που σκοπεύουν να λειτουργήσουν ως μέντορες, σύμβουλοι, διαμεσολαβητές, συνεργάτες ή/και επενδυτές για το Ελληνικό Οικοσύστημα Startup. Το απόλυτο όραμα για το Hub είναι να εξελιχθεί σε ένα ισχυρό δίκτυο συνεργασίας, προσφέροντας προσαρμοσμένη υποστήριξη σε επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που είναι διαθέσιμες στη Silicon Valley και πέρα ​​από αυτήν.

Το αρχικό φάσμα των δραστηριοτήτων του SVGH περιλαμβάνει α) τακτικές διαδικτυακές συνεδρίες καθοδήγησης μεταξύ των μελών της πλατφόρμας και Ελλήνων επιχειρηματιών, β) μια σειρά εκδηλώσεων δικτύωσης που θα συνδέουν ομοϊδεάτες συνομηλίκους και γ) διαδικτυακές συζητήσεις με ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές που καλύπτουν τάσεις και θέματα που σχετίζονται με την καινοτομία και την τεχνολογική κοινότητα.

Το κλιμάκιο των τριών εκπροσώπων της Ελληνικής κυβέρνησης συνοδευόμενο από στελέχη start up εταιρειών, που ταξίδεψαν στην Silicon Valley για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα των συναντήσεων της πλατφόρμας SVGH, πραγματοποίησε επίσκεψη στην εταιρεία ελληνικών συμφερόντων Matternet, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Ραπτόπουλος με ομάδα στελεχών του έκαναν παρουσίαση του επιχειρηματικού τους μοντέλου.

H Matternet είναι η πρώτη εταιρία κατασκευαστής αστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών drones στον κόσμο που απέκτησε Πιστοποίηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ και ήδη συνεργάζεται με την UPS. Τόσο ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκοαγιάννης όσο και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας, προσκάλεσαν τον κ. Ραπτόπουλο να συνεργαστεί με την Ελληνική κυβέρνηση, ενώ δέχθηκε σειρά ερωτήσεων και αποριών από τα στελέχη των 6 start up που συνοδεύουν την αποστολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κ. Φραγκογιάννης: Αλματώδης η ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία για την ανάπτυξη του υποθαλάσσιου, υψηλής ταχύτητας, καλωδίου μεταφοράς δεδομένων που θα εδραιώσει την Ελλάδα ως πύλη μεταφοράς δεδομένων.
dimas-xristos
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρωτοβουλία για σύνδεση ελληνικών startup με την αμερικανική καινοτομία

Οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Κώστας Φραγκογιάννης μαζί με 12 ιδρυτές ελληνικών startup επισκέπτονται τις ΗΠΑ με στόχο την προώθηση της ελληνικής εξωστρέφειας και την ενίσχυση των επαφών με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
texnologia-efarmoges-smartphones
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ψηφιακή εφαρμογή φέρνει στο κινητό μας το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, στους κρατήρες του ηφαιστείου της Σαντορίνης, μέσα από οπτικό υλικό συνοδευόμενο από επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα του νησιού.
startups-Ellada-oikonomia
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Μαχαίρι» στις θέσεις εργασίας από startups καθώς μειώνεται η χρηματοδότηση

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο β' τρίμηνο του έτους περισσότερες από 37.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν σε 467 νεοφυείς επιχειρήσεις. Πίεση δημιουργεί ο περιορισμός στις χρηματοδοτήσεις.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος startup υπηρεσιών υγείας στοχεύει ο ΣΕΒ

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ΣΕΒ οι συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις στο εξωτερικό και η προσέλκυση κεφαλαίων βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων των νεοφυών επιχειρήσεων του τομέα υγείας και βιοεπιστημών.