ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σταθμός Μετρό Αθήνας
Σύγχρονο βαγόνι του Μετρό Αθήνας αναχωρεί από τον σταθμό εν μέσω επιβατών.

Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένο το Μετρό καθώς και το Τραμ λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι συρμοί του Μετρό (γραμμές 1,2,3 ) λόγω της συμμετοχής εργαζομένων στην 24ωρη απεργία, που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών. Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς τα Σωματεία των οδικών μέσων δε συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ μόνο μεμονωμένοι εργαζόμενοι αναμένεται να απεργήσουν καλυπτόμενοι από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, με σημερινή ανακοίνωσή του δηλώνει: "Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

Επισημαίνει, επίσης, πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και για το λόγο αυτό "συντασσόμαστε με τα αλλα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΦΑΕ: Κίνδυνος στις μεταφορές λόγω κρίσης καυσίμων - Άμεση δράση ζητά η ΟΦΑΕ

Η ΟΦΑΕ προειδοποιεί ότι οι αυξήσεις στις τιμές καυσίμων, με το diesel στην Ελλάδα να ξεπερνά το 45%, επιβαρύνουν τις οδικές μεταφορές και απειλούν τη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας στη χώρα.
Άνδρας σε ομιλία βήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Σε εξέλιξη αναβάθμιση ασφάλειας αεροναυτιλίας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Δήμας ανακοίνωσε ολιστικό σχέδιο για αναβάθμιση της ασφάλειας αεροναυτιλίας στο «Ελ. Βενιζέλος», με νέα τεχνολογία και μηχανισμούς άμεσης απόκρισης, έπειτα από το περιστατικό του Ιανουαρίου 2026.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Σοβαροί κίνδυνοι στη Μαύρη Θάλασσα μετά την επίθεση

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανησυχεί για την επίθεση σε τουρκικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας τους κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα και προαναγγέλλει ενδεχόμενα μέτρα βάσει διεθνούς δικαίου.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 100 ευρώ πρόστιμο για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Αυξάνονται τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, φτάνοντας τα 100 ευρώ ή 50 ευρώ για όσους δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο. Μειώνεται στο μισό αν ο παραβάτης αγοράσει κάρτα απεριορίστων διαδρομών.