ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Shutterstock

Προσπαθεί να κρατήσει τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζονται οι πτωτικές τάσεις στη χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί πάνω από το φράγμα των 900 μονάδων.

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 900 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοιήσεων στις τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 15:30, διαμορφώνεται στις 901,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,99% και η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 40,15 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,84 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,41%.Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,19%) και του ΟΠΑΠ (+0,80%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (-3,18%), της Eurobank (-2,58%), της Alpha Bank (-2,32%) και της Πειραιώς (-2,23%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+1,19%)και του Εμπορίου (+0,63%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,09%) και των Κατασκευών (-1,67%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η MIG με 2.929.912 και 2.318.042 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν ο ΟΠΑΠ με 4,378 εκατ. και η Motor Oil με 4,011 εκατ.Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 82 πτωτικά και 32 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CPI +11,43% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +10,53%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Δούρος -19,44% και ΑΕΓΕΚ -17,73%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.
Χρηματιστήριο Αθηνών
ΑΓΟΡΕΣ

«Σκληρές μάχες» στη μετοχή της Metlen, ισχυρή αντίδραση σήμερα

Η μετοχή το προηγούμενο διάστημα λόγω δέχθηκε ισχυρές πιέσεις λόγω των φημών, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, για έξοδο της μετοχής από τον MSCIGreece. Αντιδρά η αγορά μετά τις αγορές μετοχών από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.