ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE_Siamisis
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Α. Σιάμισιης. Στο φόντο το νέο λογότυπο του ομίλου. Πηγή: ΕΛΠΕ.

HelleniQ Energy: Πλήρης η κάλυψη για το placement του 10% + 2%

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο και τα πακέτα αναμένεται να περάσουν από το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, ή το πιθανότερο την Τρίτη. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το placement για το 10% + 2% του μετοχικού κεφαλαίου της HelleniQ Energy από το ΤΑΙΠΕΔ και τον όμιλο Λάτση, σε αναλογία 60% και 40% αντίστοιχα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει καλυφθεί η προσφορά και μάλιστα λίγα λεπτά πριν από το άνοιγμα του βιβλίου. 

Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας ξεκίνησε με ανοδική πορεία τη σημερινή συνεδρίαση, κάτι που συνέβη και στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ περίπου μία ώρα πριν από το κλείσιμο της αγοράς υποχωρεί 0,90% στα 7,7 ευρώ, με ορισμένους παράγοντες της αγοράς να υποστηρίζουν ότι η τιμή του placement θα κυμανθεί πιθανώς υψηλότερα από το επίπεδο των 7 ευρώ. 

Για τους ξένους επενδυτές η καταβολή του ποσού θα διενεργηθεί στο Τ+2, με βάση τον αριθμό μετοχών που έλαβαν από την κατανομή. Οι ιδιώτες εγχώριοι επενδυτές που εγγράφονται, προδεσμεύουν το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους εγχώριους επενδυτές να εγγραφούν με την προϋπόθεση να δεσμεύσουν κατ’ ελάχιστο ποσό 100 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο και τα πακέτα αναμένεται να περάσουν από το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, ή το πιθανότερο την Τρίτη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Helleniq Energy, ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο με την άνοδο των τιμών πετρελαίου

Οι σημαντικά μειωμένες διεθνείς τιμές κατά το α' εξάμηνο οδήγησαν σε πτώση 59% της κερδοφορίας του ομίλου, στα 462 εκατ. ευρώ, παρότι στο γ' τρίμηνο τα κέρδη αυξήθηκαν από 253 σε 300 εκατ. ευρώ.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ντόμινο στην Ευρώπη από τη Γαλλία, «βουτιά» 2,19% στο χρηματιστήριο

Πιέσεις κυρίως στις τραπεζικές μετοχές σε όλη την Ευρώπη μετά την προειδοποίηση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ για κρίση αν κερδίσει η Λεπέν. Ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό στην Αθήνα με τζίρο 141 εκατ., απώλειες 3,74% για τις τράπεζες.