ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Στα 50 ευρώ ανεβάζει την τιμή - στόχο για Mytilineos η NBG Sec.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα φθάσουν στα 650 εκατ. ευρώ φέτος, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν στα 1,1 δισ.

Στα 50 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos η NBG Sec. από 41,3 ευρώ που ήταν πριν, «βλέποντας» περιθώριο ανόδου άνω του 30%, ενώ είναι η πλέον αισιόδοξη μεταξύ των αναλυτών που δίνουν τιμή - στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, EUROXX, Optima και EDISON.

Η σημαντική αύξηση της τιμής - στόχου, έγκειται στο γεγονός ότι πέραν των άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών της Mytilineos, όπως το συνεργατικό της μοντέλο, του εξαιρετικού της πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα), του καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ κλπ, η εταιρεία καταφέρνει να αναπτύσσεται συνεχώς βρισκόμενη στην καρδιά της Ενεργειακής Μετάβασης.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της Εθνικής, η Mytilineos, πέραν των ΑΠΕ, αναπτύσσεται ταυτόχρονα τόσο στα δίκτυα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης σε μία πιο «πράσινη» ενέργεια, όσο και στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου της, μέταλλο που και αυτό με τη σειρά του έχει κεντρική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Για το 2024 ο αναλυτής προβλέπει καθαρά κέρδη άνω των 650 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 1,1 δισ. τα οποίο προσεγγίζουν τα 800 εκατ. και 1,3 δισ.. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και πέρα, της τάξης του 10% ετησίως. 

Σημειώνει επίσης τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της Mytilineos το 2023, καθώς η εταιρεία επωφελείται από ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (c.1.5x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο από το 2024 βαίνει μειούμενο) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης.

Η NBG αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables σε περίπου 3.3 δισ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, καθώς τα ΑΠΕ αποτελούν το βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της Mytilineos τα επόμενα έτη.

Για την NBG, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επιλογή, καθώς προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς ενεργειακές είτε σε αμιγώς μεταλλευτικές εταιρείες. Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα κυρίως των δυνατών συνεργειών μεταξύ ενέργειας και μετάλλων, που επιτρέπουν στη Mytilineos να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης «βλέπουν» οι αναλυτές για τη Mytilineos

Η συνέργειες της εταιρείας αποτελούν ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην ενέργεια. Δυναμικό outlook για το αλουμίνιο.