ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Pantelakis Sec.: Αυξάνει στα 46 ευρώ την τιμή - στόχο για Mytilineos

Σύσταση «overweight» για τη μετοχή, με εκτίμηση ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων θα ξεπεράσουν το 1 δισ. φέτος και θα φθάσουν στο επίπεδο των 1,25 δισ. έως το 2026.

Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Mytilineos η Pantelakis Securities από 41 ευρώ πριν, δηλαδή με περιθώριο ανόδου 30%, και πλέον εντάσσεται στο group των αναλυτών που δίνουν στην εισηγμένη τιμή - στόχο άνω των 45 ευρώ, μαζί με τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima και EDISON.

Για το 2024 η Pantelakis, η οποία δίνει σύσταση «overweight» για τη μετοχή, προβλέπει καθαρά κέρδη >650 εκατ. και EBITDA 1,091 εκατ. τα οποίο αυξάνεται σημαντικά  στα 776 εκατ.  και περίπου 1.250 εκατ. αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή ανάπτυξη της κερδοφορίας της εταιρείας από εδώ και στο εξής, της τάξης άνω του 8% ετησίως (CAGR >8%).

Η χρηματιστηριακή αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα >3,7 δισ., καθώς αντιλαμβάνεται ότι η Mytilineos υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξη ΑΠΕ, καθώς τα ΑΠΕ αποτελούν το βασικό άξονα αύξησης της κερδοφορίας της Mytilineos τα επόμενα έτη.

Για την Pantelakis, η Mytilineos αποτελεί μία μοναδική επιλογή κυρίως λόγω των δυνατών συνεργειών μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, που επιτρέπουν στη Mytilineos να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορία.

Σημειώνει επίσης ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις του 2023 όχι μόνο θα επαναληφθούν, αλλά θα ενισχύονται χρόνο με το χρόνο, καθώς, όπως σχολιάζεται, η Mytilineos, είναι από τις ελάχιστες Εταιρείες που έχει καταφέρει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μπορεί να αξιοποιεί πολλές πτυχές της Ενεργειακής Μετάβασης. Η Mytilineos, πέραν των ΑΠΕ, αναπτύσσεται ταυτόχρονα τόσο στα δίκτυα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης σε μία πιο «πράσινη» ενέργεια, όσο και στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου της, μέταλλο που και αυτό με τη σειρά του έχει κεντρική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από συνεχής αναβαθμίσεις η μέση τιμή - στόχος των αναλυτών για τη Mytilineos διαμορφώνεται  46 ευρώ (μεταξύ 43.1 και 50 ευρώ). Το γεγονός ότι, σε ένα τόσο μεγάλο αριθμό αναλυτών, το εύρος της τιμής - στόχου περιορίζεται μόλις στα 7 ευρώ, υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε σημαντικό upside το επόμενο διάστημα, όσο και την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της Mytilineos που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης «βλέπουν» οι αναλυτές για τη Mytilineos

Η συνέργειες της εταιρείας αποτελούν ένα από τα σημαντικά της πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού, ενώ συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της στην ενέργεια. Δυναμικό outlook για το αλουμίνιο.
Evaggelos Mytilineos, Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Placement του 3,1% των μετοχών από τον Ευ. Μυτιληναίο

Τη συναλλαγή, που έχει στόχο την ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας έχουν αναλάβει η Citi και η Morgan Stanley. Οι ίδιες τράπεζες έχουν αναλάβει και τον σχεδιασμό ενδεχόμενης παράλληλης εισαγωγής στο Λονδίνο.