ΓΔ: 1422.32 1.30% Τζίρος: 88.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Στα 46 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για Mytilineos η Morgan Stanley

Στον απόηχο της συμφωνίας με τη ΔΕΗ, με σύσταση «overweight» και αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για την επόμενη 5ετία.

Στα 46 ευρώ από 43 ευρώ πριν αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, η Morgan Stanley, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» και στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας της εταιρείας με τη ΔΕΗ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αμερικανικής τράπεζας η αξία αξία της συμφωνίας εκτιμάται σε έως και 2 δισ. ευρώ (δηλαδή 1 εκατ. ευρώ/MW) και αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα αποτελεί τη μεγαλύτερη συναλλαγή για τη μονάδα ΑΠΕ της  Mytilineos και επιτρέπει στην εταιρεία να «κλειδώσει» τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται το ρίσκο από την επένδυση σε μεγάλο βαθμό και αφήνει τη Mytilineos με διαχειρίσιμο κίνδυνο εκτέλεσης/κεφαλαίου, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της.

Επίσης από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου 33% (NPV/Capex). Με άλλα λόγια, υπολογίζει ένα σημαντικό δυνητικό κεφαλαιακό κέρδος για τη Mytilineos, της τάξεως των περίπου 500 εκατ. (0,25 εκατ. x 2.000 MW), αποκρυσταλλωμένο σε 3 έως 4 χρόνια.

Η συμφωνία με τη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα περίπου 0,9 GW ΑΠΕ σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για σχεδόν 6 GW δυνητικού ή συμφωνημένου asset rotation για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η υπολειπόμενη ροή έργων της Mytilineos των 10,5 GW επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 1,4-1,5 GW ετησίως τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, o οίκος ενσωματώνει συμφωνίες εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων περίπου 1 GW ετησίως και αυξάνει τις 5ετείς προβλέψεις για τα EBITDA 10% κατά μέσο όρο, με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2025-2026.

Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις είναι 1%/4% πάνω από τη μέση εκτίμηση για το 2024/2025 και με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό των συμφωνιών εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων. Ο τομέας ΑΠΕ θα συνεισφέρει πλέον 31%/38% στο EBITDA του ομίλου το 2024/2025, αποτελώντας μακράν το μεγαλύτερο τμήμα του ομίλου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Evaggelos Mytilineos, Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Placement του 3,1% των μετοχών από τον Ευ. Μυτιληναίο

Τη συναλλαγή, που έχει στόχο την ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας έχουν αναλάβει η Citi και η Morgan Stanley. Οι ίδιες τράπεζες έχουν αναλάβει και τον σχεδιασμό ενδεχόμενης παράλληλης εισαγωγής στο Λονδίνο.