Φώτο: Shutterstock

Κλείνει η αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης

Κλείνουν προσωρινά οι αίθουσες συναλλαγών στη Wall Street μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε να γυρίσει σε αποκλειστικά ηλεκτρονικές συναλλαγές από την Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Χρηματιστηρίου (Intercontinental Exchange  (ICE)).

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει τις αίθουσες συναλλαγών της Νέας Υόρκης, των American Options και των Arca Options στο Σαν Φρανσίσκο. Οι αγορές ωστόσο θα συνεχίσουν να λειτουργούν τις ίδιες ώρες που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το CNBC ένας εργαζόμενος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό με το Χρηματιστήριο να εξετάζει τους επισκέπτες. Όπως ανέφερε η εταιρεία «Η απόφαση να κλείσουμε προσωρινά τις αίθουσες συναλλαγών είναι ένα προληπτικό μέτρο για να προστατέψουμε την υγεία των υπαλλήλων και του κόσμου που εργάζεται στις αίθουσες από τον κορονοϊό».

«Οι αγορές μας είναι πλήρως ικανές να λειτουργήσουν σε πλήρη ηλεκτρονική μορφή και να εξυπηρετήσουν όλους τους συμμετέχοντες και θα προχωρήσουμε σε αυτό τον τρόπο μέχρι να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τις αίθουσες συναλλαγών για τα μέλη μας» ανέφερε η Στέισι Κάνινγχαμ πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Προσθέτοντας σημείωσε ότι «ενώ λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα κλείνοντας τις αίθουσες συναλλαγών συνεχίζουμε να πιστεύουμε σθεναρά πως οι αγορές πρέπει να παραμείνουν ανοικτές και προσβάσιμες στους επενδυτές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ισχυρή άνοδος σε UBS και Logitech

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ανακοινώνουν μια - μια οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει στις ΗΠΑ αν ένα νομοσχέδιο θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν τις εκλογές.
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα πτώση στη Wall έφεραν ο κορονοϊός και η ασυμφωνία για τα μέτρα στήριξης

Η αδυναμία εύρεσης κοινών σημείων μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την αμερικανική οικονομία συνέχισε να ασκεί πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές.
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες άνω του 1,5% στη Wall Street προκαλούν κορονοϊός και πακέτο στήριξης

Σε αρνητική πορεία όλοι οι κλαδικοί δείκτες του S&P 500, ενώ σημαντικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στις τεχνολογικές μετοχές. Μεγάλες οι δυσκολίες για συμφωνία για το πακέτο στήριξης.