Ελληνικό Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος περνά το ΧΑ, παρά την πτώση στην Ευρώπη

Σε ανοδική πορεία το Χρηματιστήριο Αθηνών παρά την αρνητική εικόνα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς οι χαμηλές αποτιμήσεις κινητοποιούν επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες. Κρίσιμη η σύνοδος ηγετών της ευρωζώνης.

Με έντονες μεταβολές ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση της χρηματιστηριακής αγοράς, που ακολουθώντς το διεθνές κλίμα είχε ξεκινήσει σε αρνητικό έδαφος, για να γυρίσει ανοδικά πλέον και πάνω από τις 560 μονάδες, Αν και έχασε την χθεσινή ανοδική κίνηση των αγορών λόγω της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, το Χρηματιστήριο Αθηνών εκμεταλλεύεται το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί με τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες, καθώς οι τιμές των μετοχών έχουν βρεθεί χαμηλά.

Τα δεδομένα δείχνουν πως η σημερινή συνεδρίαση μπορεί να κλείσει σε θετικό έδαφος παρά το γεγονός πως η κατάσταση παραμένει εύθραυστη καθώς οι διεθνείς αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο, δεν αποκλείεται να χάσουν έδαφος σήμερα -ο δείκτης Stoxx 50 υποχωρεί περισσότερο από 2%. Ιδιαίτερα σημαντική, εξάλλου, για την Ευρώπη είναι η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ευρωζώνης για τα ομόλογα κορονοϊού, αλλά τα αποτελέσματα θα γίνουν πιθανότατα γνωστά αργά το βράδυ, μετά το κλείσιμο των συνεδριάσεων.

Στις 11:20 ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 563,47 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,99% με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 18,56 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,37%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης η μετοχή της Jumbo σημειώνει άνοδο 3,67% και η ΓΕΚ Τερνα 3,31% και η ΔΕΗ 2,33% ενώ απώλειες καταγράφει η μετοχή της Coca Cola με πτώση 0,76% και η Φουρλής σημειώνει πτώση 1,05% και η ΕΧΑΕ 2,40%.

Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει την θετική του πορεία και ενισχύεται κατά 9,20% με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει άνοδο 5,48%, η Τράπεζα Πειραιώς 5,36%, η Εθνική 4,11% και η Eurobank Ergasias 6,14% ενώ η Attica Bank ενισχύεται 1,94%

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο δείκτης ι των Προσωπικών Προϊόντων (+2,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-3,45%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,01%).

Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 37 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Audiovisual+8,89% και Τζιρακιάν+5,64%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Έλαστρον-5,75% και Unibios-5,58%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με απώλειες 2,8% ο Γενικός Δείκτης πέφτει κάτω από τις 560 μονάδες

Εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού με αποτέλεσμα το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών να συμπαρασύρει και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πτωτική τροχιά το ΧΑ μετά την απογοήτευση από τη Σύνοδο Κορυφής

Πτωτική διάθεση στην χρηματιστηριακή αγορά που ακολουθεί το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι από την χθεσινοβραδινή ανεπιτυχή Σύνοδο Κορυφής.
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκε το θετικό μομέντουμ, πτωτική πορεία για το ΧΑ

Εξανεμίστηκε το θετικό κλίμα που υπήρχε στην χρηματιστηριακή αγορά μετά την ανεπιτυχή χθεσινή Σύνοδο Κορυφής που έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο σημερινό τους ξεκίνημα.