ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο
Φώτο: Shutterstock

Με απώλειες 2,8% ο Γενικός Δείκτης πέφτει κάτω από τις 560 μονάδες

Εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού με αποτέλεσμα το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών να συμπαρασύρει και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Διευρύνονται οι απώλειες στην χρηματιστηριακή αγορά καθώς αυξάνεται η αμφιβολία των επενδυτών πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα σχέδιο δράσης για να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού μετά την ανεπιτυχή χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων σε Ιταλία, Ισπανία και ΗΠΑ.

Απώλειες πoυ ξεπερνούν το 2% σημειώνουν τα futures της Wall Street, ενώ αντίθετα ο «Δείκτης Φόβου» VIX σημειώνει ράλι με άνοδο της τάξης του 8,7%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών που είχε μια θετική εβδομάδα, λαμβάνοντας ώθηση από την απόφαση της ΕΚΤ για το διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που θα συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σημειώνει καθοδική πορεία  κάτω από τις 560 μονάδες.

Συγκεκριμένα στις 14:40 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 2,80% στις 557,31 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 30,28 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες  με την μετοχή της ΕΧΑΕ να είναι ανοδική 2,10% και του ΟΠΑΠ 0,35%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της ΔΕΗ με απώλειες 7,17% και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 5,26% και η Lamda σημειώνει πτώση 4,39% ενώ η Coca Cola έχει πτώση 2,92%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση με την μετοχή της Eurobank Ergasias να σημειώνει απώλειες 5,17% και η Alpha Bank 3,98%. Η μετοχή της Εθνικής καταγράφει απώλειες 1,82% και η Τρ. Πειραιώς 4,44%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.