ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι τράπεζες με κέρδη 6,7% φέρνουν τον ΓΔ στις 555 μονάδες

Παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα, με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, η θετική αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς φέρνει τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 550 μονάδες.

Με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές η χρηματιστηριακή αγορά ξεπερνά τους κλυδωνισμούς που προκαλεί το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών καθώς το πακέτο στήριξης της οικονομίας έχει ενισχύσει την ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη.

Στις 15:00 ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,78% στις 555,13 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 31,83 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,86% με την μετοχή της Jumbo να ενισχύεται κατά 2,81%, η ΔΕΗ 1,55%, η ΕΧΑΕ 2,47% και η Μυτιληναίος 1,53%. Σε αρνητικό έδαφος η μετοχή της Βιοχαλκο με απώλειες 6,25%, η Lamda με πτώση 2,15% και η ΕΥΔΑΠ με 2,38% ενώ η Coca Cola καταγράφει πτώση 2,58%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 6,23% με την μετοχή της Alpha Bank να σημειώνει άνοδο 4,92% και η Eurobank Ergasias 6,05%. Η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται κατά 9,18% και η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει κέρδη 4,34% ενώ η Attica Bank έχει άνοδο 2,56%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Οι ελκυστικές αποτιμήσεις του ΧΑ και τα «στοιχήματα« για τον MSCI Greece

Η διόρθωση στο Χ.Α. φέρνει ελκυστικές αποτιμήσεις, αλλά η επικείμενη αναδιάρθρωση του MSCI Greece και η αναβάθμιση του ΧΑ το 2027 δημιουργούν αβεβαιότητα για το ισοζύγιο εισροών - εκροών κεφαλαίων.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Βαθαίνει η διόρθωση με ρευστοποιήσεις σε τράπεζες, ανησυχία για Μ. Ανατολή

Το ΧΑ υποχωρεί 2,38% στις 2.231,60 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη στο -3,95%, με τους επενδυτές να προχωρούν σε διασφάλιση κερδών πριν το Πάσχα. Η αβεβαιότητα ρίχνει και τις ευρωαγορές, ενώ ενισχύεται το πετρέλαιο.
Χρηματιστήριο και παγκόσμιος χάρτης
MARKET MAKER

Διαστημικές τράπεζες, πουλάει η Jumbo αλλά στο ταμπλό υστερεί και η φθηνή ΑΣΚΟ

Μαζικές αγορές μετά τη συμφωνία για εκεχειρία, οι τράπεζες επιστρέφουν σε... προπολεμικά επίπεδα, η αποκλιμάκωση στο ενεργειακό στηρίζει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και ο τουρισμός βλέπει ξανά θετικό ορίζοντα.