ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανεβαίνει το πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Σαουδική Αραβία και Ρωσία πλησιάζουν σε συμφωνία για να τερματιστεί ο πόλεμος τιμών ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος που θα συνεργαστεί με τους πετρελαϊκούς ομίλους για την σταθεροποίηση της αγοράς. Άλμα τιμών πραγματοποιεί το brent και το αμερικανικό αργό.

Ανεβαίνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές μετά τις δηλώσεις του Ντοναλντ Τραμπ πως αναμένεται να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας ώστε να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος τιμών. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος πως θα συνεργαστεί με τα στελέχη των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων για την σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δώσει ώθηση στις τιμές πετρελαίου καθώς το Brent σημειώνει άνοδο φτάνει στα 27,4 δολάρια το βαρέλι, και το αμερικανικό αργό να έχει φτάσει στα 22,12 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένει από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία την επίτευξη συμφωνίας μέσα στις επόμενες ημέρες σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος των τιμών «που έχει καταστρέψει» την πετρελαϊκή βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο. «Νομίζω ότι θα το επιλύσουν μέσα στις επόμενες ημέρες… Οι δύο πλευρές γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους της αισιοδοξίας του.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπο στον Λευκό Οίκο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν ανέφερε πως οι ΗΠΑ «θα συνεργαστούν με τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, προκειμένου να περιοριστεί η αστάθεια στις διεθνείς αγορές πετρελαίου».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επισπεύδουν τις μειώσεις παραγωγής για να σωθεί η τιμή του πετρελαίου

Από την αρχή του χρόνου, οι τιμές πετρελαίου έχουν χάσει περισσότερο από τα 2/3 της αξίας τους, με τα futures του αμερικανικού αργού να πέφτουν υπό του μηδενός για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ το μπρεντ έφτασε σε ιστορικά χαμηλά δυο δεκαετιών.