ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χρηματιστηριακή πτώση μετοχών
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ: Μικρή πτώση στο ξεκίνημα, επηρεασμένο από το κλίμα στις ευρωαγορές

Ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ υποχώρησε κατά 0,38% στις 2.118 μονάδες στο άνοιγμα, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών· περιορισμένη η αξία συναλλαγών.

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί ελαφρώς, ακολουθώντας τη συνολική αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Η αγορά δείχνει τάσεις διόρθωσης έπειτα από ένα εντυπωσιακό εννεαήμερο ανοδικό ράλι, κατά το οποίο ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε σωρευτικά κέρδη 8,48%.

Στις 11:00, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφωνόταν στις 2.118,06 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,38%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 25,55 εκατ. ευρώ, επίπεδο που αποτυπώνει τη συγκρατημένη δραστηριότητα των επενδυτών.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης παρατηρείται μείωση σε ποσοστό 0,48%, την ώρα που η μεσαία κεφαλαιοποίηση υποχωρεί οριακά κατά 0,08%. Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, την ισχυρότερη άνοδο στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν αυτές της Κύπρου (+0,79%), της Lamda Development (+0,45%) και της Coca Cola HBC (+0,36%).

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή εμφανίζουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-2,04%), της Τιτάν (-2,02%), των ΕΛΠΕ (-1,70%) και της Alpha Bank (-1,37%).

Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 41 τίτλοι κινούνται ανοδικά, 45 καταγράφουν απώλειες, ενώ 15 παραμένουν αμετάβλητες. Εξαιρετικές επιδόσεις σημειώνουν μετοχές όπως η Χαϊδεμένος (+27,78%) και η Attica Bank (+6,58%), αναδεικνύοντας τον δυναμισμό ορισμένων επιμέρους τίτλων παρά το γενικά πτωτικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή, τη μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφουν οι μετοχές των Νάκας (-6,17%) και Ακρίτας (-4,04%), επιβεβαιώνοντας ότι η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από έντονες μικρομεταβολές σε επί μέρους τίτλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

χρηματοπιστωτικές αγορές γραφήματα
ΑΓΟΡΕΣ

Ασθενής άνοδος στο Χρηματιστήριο με κέρδη σε Elvalhalcor, ΟΛΠ και Εθνική

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.093,66 μονάδες και περιορισμένο τζίρο. Ξεχωρίζουν οι Elvalhalcor, ΟΛΠ και Εθνική, ενώ μεικτές κινήσεις καταγράφονται συνολικά.
πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο Χρηματιστήριο: Υποχωρούν Titan, Aktor, Coca Cola HBC και ΔΕΗ

Η αγορά κινείται πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη στις 2.078 μονάδες. Titan, Aktor, Coca Cola HBC και ΔΕΗ καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των ανακοινώσεων της Fed.