ΓΔ: 905.31 0.36% Τζίρος: 110.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

«Άλμα» σε Ευρώπη – Wall Street προκαλεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Οι επενδυτές δεν επηρεάστηκαν από τα αρνητικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία και οδηγούν τις μετοχές σε άλμα με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν νέα μεγάλη άνοδο.

Με οδηγούς την σταδιακή άρση των περιορισμών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις αναφορές για την ανάπτυξη ενός νέου αποτελεσματικού φαρμάκου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι τιμές των μετοχών σε Ευρώπη και Αμερική αποκομίζουν μεγάλα κέρδη άνω του 2%, ενώ νωρίτερα ειχαν βρεθεί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Οι επενδυτές με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, δεν επηρεάστηκαν από τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα στο πρώτο τρίμηνο και την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά -6,8%.

Αυτή την ώρα, 17.57 ώρα Ελλάδος, στη Γερμανία ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 2,61%, στο Παρίσι ο CAC κατά +3,08%, στη Βρετανία ο FTSE ενισχύεται σε ποσοστό +2,54, στην Ιταλία ο ΜΙΒ ενισχύεται κατά 1,59% ενώ ο Euro Stoxx 500 σημειώνει άνοδο +2,5%.

Στην Αμερική  ο DOW 30 σημειώνει άνοδο κατά 1,53%, ο S&P 500 κατά 1,47% ενώ τα συμβόλαια του NASDAQ σημειώνουν άνοδο κατά 0,63%.

Υπενθυμίζεται ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεν λειτουργεί σήμερα, όπως δεν θα λειτουργήσει και την Δευτέρα, λόγω των εορτών του Πάσχα. 

Η επιστροφή στην κανονικότητα τροφοδοτεί την άνοδο

Η ψυχολογία της αγοράς ενισχύθηκε σημαντικά μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο Τράμπ αναλυτικού σχεδίου για επανεκκίνηση της οικονομίας ενώ πολλές ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε σταδιακή άρση των περιορισμών κάτι που αναμένεται και στην Ελλάδα αμέσως μετά το Πάσχα. 

Μεγάλες προσδοκίες δημιούργησε μετά το κλείσιμο των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη δημοσίευμα που αναφέρει ότι το πειραματικό σκεύασμα Remdesivir της αμερικανικής φαρμακευτικής Gilead δοκιμάσθηκε με ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε ασθενείς με Covid-19 από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Statnews, το Πανεπιστήμιο του Σικάγου δοκίμασε το νέο φάρμακο σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα του Covid-19 και στους περισσότερους αντιμετωπίσθηκε γρήγορα ο υψηλός πυρετός και συμπτώματα του αναπνευστικού και η νοσηλεία τους ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο κι αυτό είναι υπέροχο. Χάσαμε μόνο δύο ασθενείς», ανέφερε η ειδικός των μολυσματικών ασθενειών Καθλίν Μιουλέιν σε βίντεο που επικαλείται το δημοσίευμα.

Στη δοκιμή στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου συμμετείχαν 125 ασθενείς με την ασθένεια Covid-19 σε προχωρημένο στάδιο και εξ αυτών οι 113 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Διατήρηση της bull market αλλά όχι νέα ρεκόρ βλέπουν οι ειδικοί για τις μετοχές διεθνώς

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters μεταξύ κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων οι χρηματιστηριακοί δείκτες δεν θα κατορθώσουν να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την πανδημία.
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι εκτόνωσης στις ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στο νέο απεριόριστο QE της Fed

Κέρδη άνω του 4% για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες αλλά και τα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, μετά την εντυπωσιακή ανάκαμψη στην Ασία. Η προσοχή όλων στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.